•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Reditelјka filma ’Promising Young Woman’ se ne slaže sa načinom realizacije filma ‘John Wick’

Režiserka Emerald Fennell ostavila je popriličan utisak sa svojim debitantskim filmom. ’Promising Young Woman’ u glavnoj ulozi ima Carey Mulligan kao Cassie, devojku koja obećava, a čiji život je izmaknut kada sazna da je njena najbolјa prijatelјica žrtva seksualnog zlostavlјanja. Nesposobna da to dopusti, Cassie počinje da posvećuje sve svoje vreme pronalaženju i kažnjavanju seksualnih predatora.

Iako film izgleda kao tipična osvetnička fantazija, on takođe na značajan način naglo odstupa od žanra. Cassie nekim čudom ne izlazi kao pobednica iz svakog susreta sa negativcem. Umesto toga, film se potrudio da pokaže poguban efekat koji budnost može da ima na čovekov život. Fennell je nedavno govorila o njenom filmu, gde je istakla da druge osvetničke drame poput John Wick-a ne uzimaju u obzir mentalne muke pristojne osobe koja je prinuđena da ubija kao osvetu za prethodne nepravde.

"Mislim, John Wick, moj najdraži filmski junak svih vremena, mora da dođe do tačke kada John Wick sedne i gleda televiziju i misli:" Je*i ga, ubio sam mnogo lјudi. Je*i ga, čime sam se bavio mojim životom u poslednje vreme? Zapravo, svideo mi se taj pas. Nemojte da me pogrešno shvatite, bio je to stvarno sladak pas. Ali osećam kao da 7000 lјudi koje sam ubio...'. I to ne kaže da ja potpuno ne obožavam u potpunosti John Wick-a. Ali mislim da se pomalo poput romantičnih komedija takvi filmovi nužno završavaju trenutkom trijumfa. Jer posledice ovog putovanja, koje mislim da ovde vidimo, su neverovatno neprijatne".

U slučaju ’Promising Young Woman’, Fennel-ina posvećenost prikazivanju realistične sage o osveti, dovela je do toga da se film kritikuje u nekim delovima. Film se završava tako što Cassie uspeva da pošalјe silovatelјa njene prijatelјice u zatvor, ali ne pre nego što je on ubije. Mnogi fanovi su bili puni bola kada su videli kako junakinja filma dočekuje tako grozan kraj kada je bila tako blizu pobede. U prethodnom intervjuu, Emerald Fennell je branila kraj, objašnjavajući da za nekoga poput Cassie nije bilo moguće srećno rešenje.

"Mislim da bi za mene sigurno bilo da bi drugi kraj bio Cassie koja je sve ubila, a zatim otišla u zatvor do kraja njenog života i živela s tim užasom. Nije bilo srećnog završetka za ovaj film. Sve što postoji, je da neko ko treba da pokaže lјudima, da isporuči pravdu. I ona to čini, ali po vrlo, vrlo visokoj ceni. Nisam verovala da će žena Cassie veličine moći fizički da nadvlada vrlo jakog muškarca. Sve te stvari. I bilo je važno da je ispitan mit o osvetničkom putu".

U scenariju koji je režirala i koproducirala Emerald Fennell, Promising Young Woman sadrži glumačku postavu koju su činili Carey Mulligan, Bo Burnham, Alison Brie, Clancy Brown, Jennifer Coolidge, Connie Britton i Laverne Cox.

Podeli:



Preporucujemo

Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila