•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Revijalna selekcija horor filmova na Pančevo film festivalu i gostovanje Džulijana Ričardsa

Nova revijalna filmska selekcija ovogodišnjeg Pančevo Film festivala, „Ponoćna jeza“, prikazaće pet dugometražnih horor filmova u ponoćnom terminu u dvorani „Apolo“ Doma omladine Pančevo.

Projekcije će se održavati svake večeri, od početka festivala, 2. septembra, do poslednje večeri zatvaranja, 6. septembra. Ulaz na sve projekcije je besplatan.

Filmovi koji će biti prikazani u okviru selekcije su: Poslednji horor film britanskog reditelja Džulijana Ričardsa, Hellions Brusa Mekdonaldsa sa Robertom Patrikom u glavnoj ulozi (premijerno prikazan na Sandens festivalu), venecuelanski film Kuća na kraju vremena (režija Alehandro Hidalgo), Kanal Ivana Kavanaha i Nahrani đavola reditelja Maksa Perijea.

Selektor „Ponoćne jeze“ i gost Pančevo Film festivala biće Džulijan Ričards (Julian Richards), filmski reditelj iz Velike Britanije, osnivač distributerske kuće Jinga Films i dvostruki dobitnik nagrade „Zlatni Melijes” za najbolji Evropski film fantastike. Pored pet novijih ostvarenja horor žanra prikazaćemo i nagrađivani Ričardsov film Poslednji horor film. Nakon projekcije biće održan i razgovor sa gostom.

Džulijan Ričards je nagrađivani britanski reditelj, scenarista i producent, osnivač distributerske kuće Jinga Films, dvostruki dobtinik nagrade „Zlatni Melijes” za najbolji Evropski film fantastike za filmove Darklands (1997) i Poslednji horor film (2004). Režirao je i filmove Letnji ožiljci (nagrađen sa dve nagrade Britanske Akademije), Jeza i dokumentarac Engleska Čarlsa Dikensa.

Pančevo Film Festival organizuju mladi filmski radnici i umetnici iz Pančeva i okoline okupljeni oko udruženja građanja Pančevački filmski festival, u saradnji sa Kulturnim centrom Pančeva i Domom omladine Pančevo. Festival je podržan od strane Grada Pančeva, Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije i Austrijskog kulturnog foruma. Direktor festivala je Ognjen Glavonić, a umetnička direktorka Tatjana Krstevski.

Filmski program festivala je sastavljen od naslova sakupljenih sa raznih strana sveta, od dokumentarnih do igranih, eksperimentalnih i film eseja, kratkog, srednjeg i dugog metra, raspoređenih u šest programskih celina, dva takmičarska („Svetionici“, „Rani radovi“) i četiri revijalna („Pafforama“, „Ponoćna jeza“, „Amplituda“, „GRRR!Program“).

Preuzeto sa: Remix Press

Podeli:



Preporucujemo

Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...