•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Režiser Scarface Remake-a obećava da će njegov Tony Montana biti šokantan i aktuelan

Universal Pictures pokušava da izdejstvuje remake tako omilјenog gangsterskog epa Scarface već gotovo deceniju. Sa ’Call Me By Your Name’ režiser Luka Guadagnino sada se vratio da predvodi novi projekat; italijanski filmski stvaralac pružio je uvid u ono što želi da postigne onim što će mnogi shvatiti kao nepotreban remake.

"Istina je da me zanima lik Tony Montana-e. On je simptom američkog sna. I mislim da su ovi filmovi napravlјeni za njihova vremena. Moj sopstveni Scarface stiže 40 godina nakon prethodnog. Mislim da važna stvar kod ovih filmova nije činjenica da su bujni i temelјni poput filma Brian De Palma-e. Važno je znati da je Tony Montana arhetipski lik".

Dok je govorio na Venecijanskom filmskom festivalu, Luca Guadagnino je pohvalio original Howard Hawks-a iz 1932. godine, kao i remake Brian De Palma-e iz 1983. godine, pre nego što je insistirao da će u materijal uneti nešto sasvim drugo. Guadagnino je već pokazao njegovu sposobnost da doda njegov spin već postojećem materijalu sa njegovim pristupom na Dario Argento-ov klasični Suspiria u 2018., tako da možete da se kladite da će preuzeti kreativnu slobodu gde je Scarface-u to potrebno.

Dok čekamo da vidimo kakve bi mogle biti ove suštinske razlike, Guadagnino je otkrio neke detalјe u vezi sa remake-om, rekavši da želi da likovi budu „aktuelni“, a film „šokantan“.

"Važne stvari su: A. To mora da bude dobro urađeno, scenario mora da bude sjajan - i jeste. B. Naš Tony Montana mora da bude aktualan. Ne želim da imitiram bilo šta. C. Ovaj film ima da bude šokantan“.

Scarface remake je već prošao kroz nekoliko režisera i scenarija otkada je Universal krenuo ovim dugim putem pokušavajući da ga dovede na veliki ekran. Režiser filmova ’Training Day’ i ’Suicide Squad’, David Ayer, bio je angažovan za pisanje scenarija još 2011. godine, dok je u jednom trenutku projekat vodio autor filma ’Harry Potter i Fantastic Beasts’ - David Yates. Od tada su se razni drugi holivudski talenti vezali, a zatim napuštali projekat, poput Ayer-a koji su čak i odlazili, a zatim se vraćali, pre ponovnog odlaska. Čak su i Joel i Ethan Coen u jednom trenutku bili u priči da napišu scenario, koji zaudara na propuštenu priliku.

Diego Luna, zvezda ’Rogue One’, bio je vezan za glavnu ulogu u predstojećem remake-u Scarface-a već neko vreme, ali, na nedavno postavlјeno pitanje da li planira da vodi film, glumac je odgovorio nesporno definitivnim odgovorom rekavši, "Ne, ne ja neću".

Prva verzija Scarface-a Howard Hawks-a objavlјena je davne 1932. godine, pre nego što je prerađena 1983. godine scenarijem koji je napisao Oliver Stone. Drugi film je režirao Brian De Palma, a u glavnoj ulozi je bio Al Pacino, a film prati Tony Montana-u i njegovog bliskog prijatelјa Manny-a, dok par gradi snažno carstvo droge u Majamiju.

Međutim, kako njegova moć počinje da raste, tako raste i Tony-ev ego i njegovi neprijatelјi, jer njegova sopstvena paranoja počinje da muči njegovo carstvo. Scarface je postao glavna tema američke kinematografije, uzimajući u obzir samu ideju remake-a koji je srodan kinematografskom zločinu.

Podeli:



Preporucujemo