•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Ricky Nelson (1940 - 1985)

Eric Hilliard "Ricky" Nelson, kasnije poznat kao Rick Nelson (8. maj 1940 – 31. decembar 1985), bio je američki pevač, muzičar i glumac. Odrastao je kao sin Ozzieja i Harriet Nelson i zajedno s njima i bratom Davidom 1950-ih nastupao u popularnoj TV-seriji The Adventures of Ozzie & Harriet. Tamo je otkrio pevački talenat, koji ga je učinio tinejdžerskim idolom. Između 1957. i 1973. je sa 53 pesme bio na top-listi Billboard Hot 100, a od toga njih 19 među Top 10.

U aprilu 1963. Nelson se oženio za Kristin Harmon, ćerkom futbalske zvezde Toma Harmona i glumice Elyse Knox, odnosno sestru glumca Marka Harmona. S njome je imao dvoje dece - kći Tracy (25. oktobar 1963 - ), koja je glumica, blizance Gunnara i Matthewa (20. septembar 1967 -), poznate po bendu Nelson, te sina Sama (29. august 1974 -).

31. decembra 1985. je Nelson zajedno sa još šest ljudi poginuo kada se za vreme turneje avion u kome je putovao srušio kraj De Kalba u Teksasu.


Filmografija:
1984 High School U.S.A. (TV movie)
1981 CBS Library (TV series)
1978 Three on a Date (TV movie)
1978 The Love Boat (TV series)
1977 The Hardy Boys/Nancy Drew Mysteries (TV series)
1977 Tales of the Unexpected (TV mini-series)
1974 Petrocelli (TV series)
1972-1974 Owen Marshall, Counselor at Law (TV series)
1974 Sonic Boom (short)
1973 The Streets of San Francisco (TV series)
1972 McCloud (TV series)
1972 Fol-de-Rol (TV movie)
1970 Swing Out, Sweet Land (TV movie)
1970 The Resurrection of Broncho Billy (short)
1969 The Over-the-Hill Gang (TV movie)
1967 Hondo (TV series)
1966 ABC Stage 67 (TV series)
1952-1966 The Adventures of Ozzie & Harriet (TV series)
1965 Love and Kisses
1961 G.E. True Theater (TV series)
1960 The Wackiest Ship in the Army
1959 Rio Bravo
1953 The Story of Three Loves
1952 Here Come the Nelsons

Iz Vikipedije, slobodne enciklopedije
Podeli:



Preporucujemo

Branko Đurić i Izudin Bajrović o premijeri komedije...
Muzej savremene umetnosti Vojvodine - Performans Ivane...
FCS - Selekcija “Nasleđe” od 25. novembra do 9....
Repertoar Cineplexx Niš bioskopa za period od 25. novemba...
Ladies night događaj uz film Gučijevi 25. novembra od 20...
Ekipa filma „Deset u pola“ u Beogradu: PANDEMIJA ĆE...
Kusturici nagrada "Beogradski pobednik"
Film "Nije loše biti čovek" - Dušan Kovačević:...
Ovacije na ekskluzivnoj projekciji komedije “Deset u...
Opera “Služavka Gospodarica” na velikoj sceni Kolarca...
Ovacije i gromoglasan aplauz na premijeri komedije “Deset...
BOŽIĆ ZA PAMĆENJE NA PICKBOX TV-u!
Film “Skoči, dušo” na zatvaranju 13. Merlinka...
Premijerka Estonije na svetskoj premijeri druge sezone...
Iduća godina donosi premijere sjajnih filmova
Pet grešaka koje su fanovi primetili u seriji "Squid Game"
Potpisan novi sporazum o saradnji na polju stripa između...
I Monika Beluči u "Južnom vetru"?
Filmski centar Srbije - Dani domaćeg filma u više od 40...
Frano Lasić o filmu Elegija lovora: “Zaintrigirala me je...
Otvorena izložba EVROVIZION.CROSSING STORIES AND SPACES u...
Komplet za Nišville 2022 po ceni pojedinačne ulaznice!
Ekskluzivno i uživo - Kraljevska opera i balet iz Londona...
"Spider-Man: No Way Home" nije poslednji, stižu još tri...
Anna (2021) – nova distopijska serija stiže na Pickbox...
Rasprodata premijera filma “Nije loše biti čovek”...
Ko je sve bio agent 007
Film "Južni vetar 2 - Ubrzanje" videlo 600 hiljada ljudi
U prodaji karte za premijeru nove komedije Dušana...
Direktor Nisvila najavljuje 200.000 posetilaca