•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Robert Pattinson

Robert Douglas Thomas Pattinson je rođen 13. maja 1986. godine i engleski je glumac, maneken, muzičar i producent. Porastao je u Londonu i počeo je karijeru ulogom Cedric-a Diggory-ja u filmu “Harry Potter and the Goblet of Fire”. Kasnije je dobio glavnu ulogu u serijalu “Twilight” u kome je glumio vampira Edward-a Cullen-a, koja mu je i donela svetsku slavu i uvrstila ga u najplaćenije glumce Holivuda. 2010. godine je proglašen jednim od 100 Najuticajnijim ljudi na svetu po magazinu “Time”, a iste godine ga je magazin “Forbes” rangirao među najmoćnije slavne ličnosti na svojoj listi.

Pattinson je rođen u London-u u Engleskoj, od majke Clare koja je radila u agenciji za modele i oca Richard-a. Pattinson ima dve strije sestre, pevačicu Lizzy Pattinson i Victoria-u Pattinson. Odrastao je u predgrađu Londona koje se zove Barnes u koje je i pohađao školu Tower House do svoje 12-te godine a zatim prešao u školu The Harrodian. Počeo je da igra u amaterskom pozorištu u Barnes Theatre kompaniji, otišao je na audiciju i dobio malu ulogu u “Guys and Dolls”. Pažnju javnosti je pridobio ulogom agenta u “Tess of the d'Urbervilles” kada je počeo i da traži profesionalne uloge.

Pattinson je postao maneken sa 12 godine, da bi broj poslova koji su mu ponuđeni počeo da opada već četiri godine kasnije. Decembra 2008. godine je za manjak manekenskog posla “okrivio” svoj muževan izgled.

Pattinson je igrao Edward-a Cullen-a u filmu “Twilight” koji je zasnovan na istoimenom bestseleru Stephenie Meyer, koji je imao premijeru 21. novembra 2008. godine u Severnoj Americi. Što se uloge Edward-a tiče plašio se da neće ispuniti savršenstvo koje se zahteva od glavnog junaka. Međutim, bio je ogličan i reprizirao svoje uloge u nastavcima: “ The Twilight Saga: New Moon” i “The Twilight Saga: Eclipse” koji je imao premijeru 30. juna 2010. godine.

Pattinson svira gitaru i klavir i komponuje muziku, pa je čak pevao i na saundtreku za “Twilight”: "Never Think", koju je napisao zajedno sa Sam-om Bradley-jem i "Let Me Sign", koju su napisali Marcus Foster i Bobby Long.

Osim saundtrekova, Pattison priznaje da nikada ništa nije snimio već je samo svirao po pabovima, a tvrdi da mu je muzika rezervni plan ako mu u glumačkim vodama krene loše.

Od trenutka kada su se upoznali na snimanju “Twilight”-a Pattinson i Kristen Stewart, njegova partnerka u filmu, su u vezi. Nikada nisu javno to priznali, ali su paparaci fotografi posvedočili tome.

Filmografija:

2004 Vanity Fair

2004 Ring of the Nibelungs

2005 Harry Potter and the Goblet of Fire

2006 The Haunted Airman

2007 The Bad Mother's Handbook

2007 Harry Potter and the Order of the Phoenix

2008 How to Be

2008 Twilight

2009 Little Ashes

2009 The Twilight Saga: New Moon

2010 Remember Me Tyler Hawkins

2010 The Twilight Saga: Eclipse

2011 Water for Elephants

2011 The Twilight Saga: Breaking Dawn – Part 1

2012 Bel Ami

2012 The Twilight Saga: Breaking Dawn – Part 2

2012 Cosmopolis

Podeli:



Preporucujemo

Film 'Vikend sa ćaletom' od 29. oktobra u bioskopima -...
Problemi oko "Indiana Jones" petog filma
Novi film o James Bondu bi mogao biti prodat streaming...
GoetheFEST od 29. oktobra do 4. novembra
Počeo međunarodni umetnički projekat Oni žive -...
Šarenoliki filmski program 16. KIDS FEST-a u bioskopima i...
Filmovi Koste Ristića, Barbare Vekarić i Miloša...
Počelo snimanje američkog filma „Ivica“ u Srbiji
"Fast and Furious" saga će biti završena nakon 11. filma
Sedam nominacija za film Stevana Filipovića na...
C.L.E.A.N. (2020) - uskoro
Dokumentarni film Faith and Branko i animirani Veliki robot...
Vladimiru Gvojiću uručena nagrada Car Konstantin
"Supergirl" serija će se konačno završiti
Šest predstava i bogat prateći program na festivalu...
Sedam novih i nagrađivanih filmova besplatno na onlajn...
Zatvorena BALKANIMA 2020 u Domu kulture Studentski grad
Filmski centar Srbije u poseti snimanju „Zlatnog...
Razvratnik (Rake) – australijska dramedija je nova serija...
Berlinski pobednik 'Zlo ne postoji' premijerno na 26....
Otvoreno trinaesto izdanje festivala savremenog plesa i...
Streltsov (2020) - uskoro
Kultni klasici domaće kinematografije u novom Cineplexx...
Cineplexx ne odustaje od investiranja u Srbiju i dovodi...
Specijalna projekcija filma "Vikend sa ćaletom"
Seks, droga i PR (Flack) - sjajna britanska serija stigla...
Sutra počinje Kondenz - festival savremenog plesa i...
Jurassic World: Dominion je odložen za 2022.
Ponovo radi Sala srpskog filma u beogradskoj Kombank dvorani
Boljšoj i Met na bis na velikom platnu Cineplexx Niš...