•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Robert Sean Leonard

Robert Lawrence Leonard, poznatiji kao Robert Sean Leonard (Jersey City, New Jersey, 28. februar 1969.), američki je filmski i poyorišni glumac, najpoznatiji po ulogama Jamesa Wilsona u seriji Dr. House i Neila Perryja u filmu Društvo mrtvih pesnika.

Robert Lawrence Leonard rođen je 28. februara 1969. u Jersey Cityju. Odrastao je u Ridgewoodu gde je i pohađao srednju školu pre nego je studirao na Univerzitetima Fordham i Columbia. Zbog činjenice da postoji još jedan glumac s istim imenom, Leonard je uzeo bratovo ime Sean kao svoje srednje ime na članskoj iskaznici Udruženja filmskih glumaca.

Leonard je tri puta nominovan za nagradu Tony (1993., 2001. i 2003.), a te 2001. je i dobio nagradu (Najbolji glumac u predstavi) za svoju ulogu A.E. Housmanu u predstavi Izum ljubavi Toma Stopparda. Godine 1988. je takođe igrao Romea u drami Rome i Julija u produkciji Riverside Shakespeare Companyja.

Leonard trenutno igra dr. Jamesa Wilsona, onkologa i šefa odeljenja, u FOX-ovoj seriji Dr. House.

Leonard je dobar prijatelj s kolegom iz serije Dr. House, Hughom Laurieom kao i sa Ethanom Hawkeom, prijateljem iz detinjstva i kolegom iz filma Društvo mrtvih pesnika. Oženjen je s jahačicom Gabriellom Salick s kojom ima jedno dete.

Filmografija:
2004-2012 House M.D. (TV series)
2010 The American Experience (TV series documentary)
2004 The I Inside
2003 A Painted House (TV movie)
2002 Corsairs (TV movie)
2001 Chelsea Walls
2001 A Glimpse of Hell (TV movie)
2001 Driven
2001 Tape
2000 The Outer Limits (TV series)
1999 Wasteland (TV series)
1998 Ground Control
1998 The Last Days of Disco
1998 Standoff
1997 In the Gloaming (TV movie)
1996 I Love You, I Love You Not
1996 The Boys Next Door (TV movie)
1995 Killer: A Journal of Murder
1994 Safe Passage
1994 Normandy: The Great Crusade (TV movie)
1993 The Age of Innocence
1993 Much Ado About Nothing
1993 Swing Kids
1993 A Dog Race in Alaska (short)
1991 Married to It
1990 Mr. & Mrs. Bridge
1989 Dead Poets Society
1987 My Best Friend Is a Vampire
1987 Bluffing It (TV movie)
1986 The Manhattan Project
1986 My Two Loves (TV movie)

Iz Vikipedije, slobodne enciklopedije
Podeli:



Preporucujemo

Kris Hemsvort prekida karijeru nakon što je usred snimanja...
„Kristina“, „Poslevode“, i „Najsrećniji čovek...
Kako danas izgleda sin Del Boja Trotera iz Mućki
Glumica Ksenija Marinković otvorila 28. Festival autorskog...
Kolarac i kustoskinja Biljana Ćirić - Dva predavanja u...
HOTEL ZA INSEKTE KAO REZULTAT EDUKATIVNE I ZABAVNE...
144 godine Kolarčeve zadužbine
Otvorena izložba „Mlečni put – umetnost, vreme,...
Održane premijere „Da li ste videli ovu ženu“ i...
Kako bi izgledali likovi iz Boljeg života u seriji...
Pozorište lutaka - repertoar za nedelju 20. novembra
Nišvil u minusu 11.2 miliona
Dodeljene diplome za šarfere, rasvetljivače, i tehničare...
Set Rogen: Mislio sam da ću dobiti otkaz zato što sam...
Osmo izdanje Kosovo i Metohija međunarodnog filmskog...
Marija Pikić za ulogu u filmu "Balada" dobila nagradu za...
Srđan Karanović - Odustao sam od snimanja filmova
Spilberg dobija Zlatnog medveda za životno delo
Čuveni reditelj Kventin Tarantino nema visoko mišljenje o...
Hari Stajls i Olivija Vajld raskinuli nakon dve godine veze
Emili Blant: Dosadilo mi je da budem opasna i verbalno...
Filmski festival Merlinka od 8. do 11. decembra u Domu...
Morgan Frimen na meti kritika nakon otvaranja Svetskog...
Tragična priča o životu Vitni Hjuston uskoro u bioskopima
"AVATAR: PUT VODE" PREMIJERNO OD 14. DECEMBRA - KARTE U...
Premijera dva dugometražna filma Mile Turajlić...
Pet filmova autora iz Srbije na 14. Merlinka festivalu
Održana premijera dva dokumentarna filma Mile Turajlić na...
Valentina Maurel sa Kostarike i Toma Salvador iz Francuske...
Otvaranje izložbe Sadka Hadžihasanovića ,,Don’t Play...