•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Robin Williams nije dobio ulogu u filmu 'Harry Potter' zbog nacionalnosti

Malo je poznato kako je pokojni američki glumac Robin Williams žarko želeo ulogu Hagrida u filmovima o Harryju Potteru. Međutim, producenti serije filmova o malom čarobnjaku imali su jedno striktno pravilo koje glasi da u filmovima o Harryju Potteru ne mogu igrati glumci koji po nacionalnosti nisu Britanci.

Janet Hirshenson, koja je bila zadužena za izbor glumaca, kazala je kako se nije slagala sa izborom glumaca na osnovu njihovog porekla i kako je Williams bio žrtva nacionalizma.

"Robin je zvao i zaista je žarko želeo tu ulogu. Međutim, takva su bila pravila. Producent je rekao 'ne' Robinu, tako da niko posle njega nije ni dobio šansu", rekla je.

Uloga velikog, ali nežnog diva Hagrida na kraju je pripala Robbieju Coltraneu koji je navodno i bio prvi izbor J.K. Rowling, piše Guardian.

Williams je nekoliko puta govorio o nesreći koju je imao.

"Postoje neke uloge koje sam toliko želeo, ali nažalost postojala je i politika odbijanja Amerikanaca", izjavio je Williams koji je preminuo 2014. godine.

Podeli:



Preporucujemo

YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu
Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...