•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Rope (1948)

Uže (eng. Rope) je film Alfreda Hitchcocka iz 1948. čiji scenarijo potpisuju Hume Cronyn i Arthur Laurents, a u glavnim ulogama se pojavljuju James Stewart, John Dall i Farley Granger. To je prvi Hitchcockov Technicolor film, a poznat je jer se odvija u stvarnom vremenu, a montiran je tako da se čini kao jedinstveni kadar upotrebom dugih kadrova.

Jednog poslepodneva, dvojica briljantnih esteta, Brandon Shaw i Phillip Morgan u svom stanu ubiju bivšeg kolegu studenta, Davida Kentleyja.

Nakon što su sakrili telo u velikoj antičkoj drvenoj škrinji, Brandon i Phillip organizuju večernju zabavu u stanu koji ima panoramski pogled na grad (koji liči na Manhattan). Gosti, nesvesni onoga šta se dogodilo, uključuju u zabavu žrtvinog oca i ujnu (njegova majka nije mogla da dođe), kao i njegovu verenicu, Janet Walker i njenog bivšeg ljubavnika Kennetha Lawrencea koji je nekada bio Davidov dobar prijatelj. Po dolasku njihove domaćice, gđe. Wilson, Brandon vešto iskoristi škrinju sa telom kao sto za jelo.

Filmska ekipa savršeno funkcioniše, svi glumci su sjajni a dijalozi prirodni i tečni.

Ukratko, ovo je film koje ne može razočarati, filmska preporuka za sve ljubitelje Hitchcock-ovih filmova ali i sve koji vole dobre priče.

CB
Žanr:krimi, drama, misterija
Godina:1948
Reziser:Alfred Hitchcock
Scenario:Hume Cronyn, Patrick Hamilton
Uloge:James Stewart, John Dall, Farley Granger
Uzrast:PG
Award:Dve nominacije
Studio:Warner Bros. Pictures
Zemlja:United States
Jezik:Engleski
Trajanje:80 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...