•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Rozmarina beba kao miniserija na En-Bi-Si-ju

Televizijska mini-serija 'Rozmarina beba' po istoimenom horor-filmu reditelja Romana Polanskog , biće premijerno prikazana 11. maja na američkoj televizijskoj mreži En-Bi-Si (NBC).

Rediteljka serije, Poljakinja Anješka Holand izjavila je nedavno da se divi opusu Polanskog, i da ne može da se "takmiči s njim". "Želim da temu predstavim u drugom svetlu. Umesto Njujorka, radnja se dešava u Parizu, a glavna junakinja je aktivnija, moderna i nezavisna", rekla je rediteljka posle snimanja serije u glavnom gradu Francuske.

Tako je glavnu žensku ulogu koju je u filmu igrala mlada i nežna Mija Farou, dobila atletski građena Zoe Saldana. Sporednu žensku ulogu sataniste igra francuska glumica Karol Buke.

Drugi deo tročasovne mini-serije biće prikazan 15. maja. Film "Rozmarina beba", iz 1968. godine, sadrži uznemirujuće kadrove i muziku kojom izaziva neponovljiv osećaj napetosti i jeze.

Premda u celom filmu postoje svega dve scene tipične za horor, "Rozmarina beba" se smatra jednim od najboljih horora svih vremena. Američki institut za film je taj film stavio na deveto mesto 100 najuzbudljivijih filmova svih vremena.

Glumica Rut Gordon je 1968. godine dobila Oskara za najbolju sporednu ulogu lika zloslutne Mini Kastavet. Polanski je snimio i "Nož u vodi", "Bal vampira", "Pisac iz senke" i "Kineska četvrt", a dobio je Oskara 2003. godine za film "Pijanista".

Website:vijesti.me
Podeli:



Preporucujemo

Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...
YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu