•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Russell Crowe

Russell Ira Crowe je novozelandski i australijski glumac, koji je rođen 7. aprila 1964. godine u Velingtonu (Novi Zeland), od oca Džona Aleksandera Kroua i majke Džaslin Ivon Vumis. Krouva pra-pra-pra baka je bila maorkinja, a pored maorskog još ima Norveško, Irsko, Velško i Škotsko poreklo.

Kada mu je bilo četiri godine sa porodicom se seli u Australiju, a dve godine kasnije dobija manju ulogu u jednoj od epizoda australijske tv serije Spyforce.

U Sidneju je pohađao Sydney Boys High School, ali sa 14 godina se vraća na Novi Zeland i tamo pohađa Auckland Grammar School. Kad je imao 21. godinu vraća se u Australiju i tamo pohađa National Institute of Dramatic Art.

Nakon igranja u tv serijama Neighbours i Living with the Law, dobija svoje prve filmske uloge u filmovima The Crossing i Prisoners of the Sun, 1990. godine. . Nakon uspeha u Australiji, počinje da igra u američkim filmovima kao što su: Brzi i mrtvi, Virtuoznost, Poverljivo iz L.A., The Insider, Gladijator, Blistavi um. Za film Gladijator je nagrađen Oskarom, dok je nominovan za filmove The Insider i Blistavi um, kao najbolji glavni glumac.

Krou je bio u vezi sa poznatom glumicom Meg Rajan, koju je upoznao na snimanju filma Dokaz života, 2000. godine. Venčao se 2003. godine sa australijskom pevačicom i glumicom Danielle Spencer, sa kojom ima dva sina koji se zovu Čarls Spenser Krou i Tenison Spenser Krou.

Filmografija:

1990 Prisoners of the Sun

1990 The Crossing

1991 Proof

1992 Spotswood

1992 Romper Stomper

1993 Hammers Over the Anvil

1993 The Silver Brumby

1993 For the Moment

1993 Love in Limbo

1994 The Sum of Us

1995 The Quick and the Dead

1995 No Way Back

1995 Virtuosity

1995 Rough Magic

1997 L.A. Confidential

1997 Heaven's Burning

1997 Breaking Up

1999 Mystery, Alaska

1999 The Insider

2000 Gladiator

2001 A Beautiful Mind

2003 Master and Commander: The Far Side of the World

2005 Cinderella Man

2006 A Good Year

2007 3:10 to Yuma

2007 American Gangster

2008 Tenderness

2008 Body of Lies

2009 State of Play

2010 Robin Hood

2010 The Next Three Days

2012 Republic of Doyle

2012 The Man with the Iron Fists

2012 Les Misérables

2013 Broken City

2013 Man of Steel

Podeli:



Preporucujemo