•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Russell Crowe u lovu na Oscara: ponovno u ulozi mentalnog bolesnika

Prošlo je dvadeset godina od kada je Oskarom nagrađeni Russell Crowe nominovan po treći put za prestižnu nagradu Oscar za ulogu matematičara Jona Nasha u filmu Rona Howarda, Blistavi um, koji je osvojio četiri Oscara. Crowe je sada potpisao za ulogu u teškoj drami Fathers and Daughters u kojoj bi trebao takođe glumiti mentalno bolesnog lika. Možda mu ova uloga donese više od samo nominacije za Oscara.

U filmu koji će režirati Gabriele Muccino, reditelj filma Potraga za srećom, Crowe će glumiti poznatog romanopisca koji živi na Manhattnu tokom 80-ih godina prošlog veka. On pati od mentalne bolesti nakon što mu je umrla žena, a on je ostao sam da odgaja njihovu petogodišnju ćerku. Radnja skače između njegove priče tada i priče njegove ćerke, 25 godina kasnije kada se ona bori sa problemima koji su počeli u njenom detinjstvu. Priča zvuči zanimljivo iako malo vuče na dramu o generacijskim razlikama Dereka Cianfrancea Grijesi očeva.

Scenario za Fathers and Daughters potpisuje Brad Desch, a sa produkcijom nameravaju početi već ovoga decembra tako da kroz narednih mesec dana očekujemo još detalja o samom projektu.

CinemaBlend prenosi kako je Muccino prilično zadovoljan što je Crowe pristao na ulogu: "Ovo je film u kojem je najvažnija uloga i nisam moga zamisliti boljeg glumca od Crowea da iznese tu intenzivno emotivnu dramu. Istovremeno je oštra, srceparajuća i motivišuća." Film je čak uporedio sa velikim dramama karatera 70-ih i to izvrsnom Kramer protiv Kramera i Let iznad kukavičjeg gnezda. Inače, poslednji film koji je Muccino radio takođe se bavio porodičnim odnosima ali iako je imao vrhunsku glumačku ekipu sa Gerard Butlerom, Jessicom Biel, Catherine Zeta-Jones i Umom Thurman u glavnoj ulozi poprilično je loše bio prihvaćen.

Crowe je u poslednje vreme nanizao uloge u visokobudžetnim filmovima, kao što su prošlogodišnji Jadnici gde je pokazao svoje vokalne sposobnosti i ovogodišnja noir drama Slomljeni grad i najnovije izdanje filma o slavnom superjunaku Čovek od čelika gde je glumio Supermanovog tatu. Ono što ga čeka je jednako zanimljivo jer se radi o fantasy filmu Winter's Tale reditelja Akive Goldsmana i epski biblijski film Noah redatelja Darrena Aronofskog. Istovremeno i planira sledeće godine napraviti svoj rediteljski debi sa dramom The Water Diviner. Crowe će sledeće godine očito biti poprilično zaposlen.

Podeli:



Preporucujemo

Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...