•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

SINOĆ U TEATRIJUMU PREMIJERNO IZVEDENA PREDSTAVA BANOVIĆ STRAHINJA

Po tekstu Borislava Mihajlovića–Mihiza, u režiji Bojana Lazovića, sinoć je u prepunom dvorištu Kapetan-Mišinog zdanja izvedena premijera predstave Banović Strahinja. Predstava je rađena u koprodukciji Pozorišta Teatrijum i CEBEF-a (Centar beogradskih festivala).

Priča o Banović Strahinji je uvek aktuelna, jer se bavi temama koje su oduvek imale najviše uticaja na ljudski život, a to su politika i ljubav. To je priča o sudaru vlasti, moći, patrijarhalnih i tradicionalnih vrednosti sa pojedincem koji bira čast, moral i plemenitost. Ali, ženska preljuba, a još više praštanje prevare nisu nešto svakidašnje, kamoli za 14. vek. Junaci ove pesme, drame i predstave su neobične ličnosti, sa jakim karakterom koje čine neočekivane stvari.

Glumačku podelu čine Vladan Gajović, Gala Šalipur, Fedor Đorović, Elizabeta Đorevska i Nikola Živanović. Scenografiju je radila Vida Stanisavac Vujčić, a kostim Vladislava Krstić. Publika je uživala u ovoj zanimljivoj priči i umetnike nagradila velikim aplauzom.

Reprize ove svakako jedinstvene predstave zakazane su za 30. jul i 1. avgust od 21h.

Četvrtak 28. jul u 21h rezervisan je za predstavu „Nas Dve" u izvođenju Tatjane Kecman i Ane Radonjić-Zoe kida. Ovo je duhovita, zabavna i veoma atraktivna priča o ženi, koja je opsednuta karijerom i njenom alter-egu, kojem nedostaje ljubav. Dve potpuno različite žene spaja jedno kabaretsko veče u kojem „spontano“, peva, glumi i nazdravlja životu.

U petak 29. jula u 21h Ivan Tomašević nas vodi u priču o jednom od naših najboljih i najpopularnijih glumaca, ispričanu iz perspektive glumca koji je opsednut likom i delom velikog Zorana Radmilovića. Glumac pokušava da odigra monodramu o Salijeriju, ali odustaje jer ga stalno proganja lik Zorana Radmilovića.

U nedelju veče 31. jul u 21h publika će imati prilike da uživa u predstavi „Pozovi „M“ radi užitka" autorke Mirjane Bobić - Mojsilović i čarima glume Ivana Jevtovića, Katrine Žutić, Snežane Savić i Petra Mihailovića. Priča o kurvanju, o nama danas i ovde. O našim životima koji su imitacije onoga o čemu smo sanjali, o nevidljivim rukama koje kroje našu nesreću, i o našem batrganju da preživimo. To je tragikomična priča, priča o umetnicima u tranziciji, o dvema glumicama i jednom piscu koji se snalaze kako znaju i umeju u vreme sunovrata svih vrednosti.

Autor fotografija je Konstantin Novaković.

Podeli:



Preporucujemo

YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu
Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...