•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Sacha Baron Cohen

Sacha Baron Cohen, rođen 13. oktobra 1971. godine u Londonu, je engleski komičar, najpoznatiji po svojim komičnim likovima: Ali DŽi, Borat i Bruno. Glumac je rođak profesora Univerziteta u Kembridžu Sajmona Barona Koena.

Rođen je u jevrejskoj porodici, drugi je sin od trojice sinova DŽeralda Barona Koena i njegove žene Danijele. NJegov otac, Jevrejin poreklom iz Velsa, ima prodavnicu garderobe za muškarce u Londonu, dok je Sašina majka Izraelka iranskog porekla.

Godine 1994. britanski „Channel 4” tražio je zamenu za voditelja emisije „The Word”. Cohen im je poslao video kasetu na kojoj glumi izmišljeni lik TV voditelja Krista iz Albanije (koji je kasnije postao Borat iz Kazahstana) i to se svidelo jednim od producenata emisije, koji ga je zapamtio i zaposlio čim se ukazala prilika. Uskoro je lik Ali DŽi počeo da se pojavljuje na „Dnevniku u 11“ na „Channel 4“. Godine 2000. počinje serija „Ali DŽi šou“ koja je 2001. godine osvojila BAFTA nagradu za najbolju komičnu seriju na televiziji. Godine 2002. Ali DŽi je bio glavni lik filma „Ali G Indahouse“, a 2003. serija počinje da se emituje u SAD.

Trećeg novembra 2006. u bioskopima počinje da se prikazuje film „Borat: Kulturno uzdizanje u Americi za pravljenje koristi slavne nacije Kazahstana“ u kojem glavnu ulogu igra Sacha Cohen kao reporter iz Kazahstana.

Baron Cohen, je srednji od trojice braće i rođen je u Hammersmith-u, pa je nakon univerziteta radio neko vreme kao model u mnogim modnim magazinima. Njegovi komični likovi su izazvali mnoge kontraverze. Isto tako je imao u puno problema zbog rasističkih komentara svojih likova.

Baron Cohen će tumačiti lik Freddie Mercury-ja iz legendarnog benda “Queen” u predstojećem filmu vezanom za istoriju benda. Sam Cohen je kontaktirao scenaristu Peter-a Morgan-a sa idejom da tumači lik čuvenog pevača. Njegov film “The Dictator” će biti nešto nalik na adaptaciju romana “Zabibah and the King”, koji je napisao Saddam Hussein. To će biti herojska priča o diktratoru koji je rizikovao svoj život da bi osigurao da demokratija nikada ne dođe u njegovu rođenu voljenu zemlju kojom opresivno vlada. Cohen-ov lik će podsećati jako puno na Saddam-a Hussein-a, koga će tajno zameniti fizički sličan čovek i on će odleteti u Njujork. Reditelj filmova “Bruno” i “Borat” Larry Charles će režirati ovo ostvarenje.

Baron Cohen se oženio australijskom glumicom Isla-om Fisher 15. marta 2010. godine, koja se 2007. godine preobratila u judaizam. Njih dvoje imaju 2 kćerke: Olive, rođenu 19. oktobra 2007. godine i Elula-u, rođenu 2010. godine.

Podeli:



Preporucujemo

Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...