•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Saradnja festivala Kondenz sa Institutom Servantes i Evropskom mrežom plesnih centara

Festival savremenog plesa i perfomansa Kondenz, koji se ove godine održava od 23. do 29. oktobra u organizaciji Stanice Servisa za savremeni ples, ove godine sarađuje sa dve značajne evropske institucije – Institutom Servantes i Evropskom mrežom plesnih centara (European Dancehouse Network).

Saradnja sa Institutom Servantes čini poseban segment ovogodišnjeg festivalskog izdanja. Program Fiver-Servantes promoviše format plesnog videa koji je veoma malo zastupljen kod nas, ali i ples iz Španije i Južne Amerike, kao najavu saradnje sa umetnicima koji odande dolaze tokom narednog perioda.

Prestižni španski filmski reditelji svih generacija autori su radova koji daju idealni uvid u to šta je videoples: način da se jezik pokreta poveže sa srodnim oblastima, kakav je film.

Prvi blok ovogodišnjeg izdanja je „Fiver: Videoples”, u kome su radovi iz zvanične selekcije, kao i oni nagrađeni u okviru dva poslednja izdanja festivala Fiver: „Amo a las criadas por irreales” Sofije Kastro (Argentina), dobitnik specijalne nagrade Fiver 2019; finalista Fivera 2019. „Babelian Circles” Ferana Romeua, finalisti programa Fiverlabs 2019. „Cuerpo a cuerpo 2.0” (koordinacija projekta Esteban Krući i Đordi Kortes), kao i „Wine or Grape”, koordinatora projekta Aleksa Paćona i Bailaora Rubina Štajna.

Drugi blok je „Fiver: Tela u karantinu” - radovi koje su različiti umetnici snimili u toku karantina, a koje festival želi da predstavi kao kreativne odgovore na ovaj period naših života. Autori su Asun Noales, Antonio Rus, Elijas Agire, Ričard Maskerin, Hesus Rubio, Aleks Paćon, Pablo Venero i Gvido Sarli.

Kratkometražni filmovi iz selekcije „Fiver: Videoples” biće dostupni tokom 96 sati, počev od 27. oktobra u 18h do 31.oktobra. Radovi iz selekcije „Fiver: Tela u karantinu “biće dostupni od 26. oktobra. u 18h do 31. oktobra u 18h. Radovi se mogu videti na linku https://cultura.cervantes.es/belgrado/sr/fiver-2020---festival-internacional-de-cine/136907.

Početkom ove godine Stanica je postala članica mreže Evropske mreže plesnih centara, koja povezuje 45 evropskih plesnih centara iz 25 zemalja u Evropi, koje dele zajedničku viziju o plesnoj umetnosti. Ovo članstvo je još jedan način da se u Srbiji podstakne dijalog o javnim prostorima za ples, koji još uvek ne postoje. Stanica se zalaže za otvaranje plesnog centra koji će biti poveren plesnim umetnicima i kojim će se upravljati u skladu sa načinima rada u oblasti plesa – po principu saradnje, jednakosti svih i međusobnog poštovanja i solidarnosti.

Za članice EDN mreže ples je integralni deo našeg svakodnevnog života i kulture koji doprinosi blagostanju društva, kao tkivo odnosa i empatije među ljudima.

Članovi EDN mreže podstiču međusobnu saradnju, razmenu i zajedničku produkciju, povezuju umetnike, producente i publiku, osmišljavaju nove načine rada u polju plesa i zalažu se za vidljivost i afirmaciju plesa kroz istraživanja, produkciju novog znanja i širenje saradnje van Evrope.

Foto: Stanica, promo.
Podeli:



Preporucujemo