•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Sarah Michelle Gellar

Sarah Michelle Prinze rođena, 14. aprila 1977. godine, je poznata i po imenu Sarah Michelle Gellar. Ona je američka glumica i producent. Otkrio ju je agent u lokalnom restoranu u Njujorku i imala je malu ulogu u tv filmu “An Invasion of Privacy”. Zatim se pojavljivala u “Spenser: For Hire”, i u “All My Children”.

Gellar je postala poznata kada je 1997. godine dobila ulogu u uspešnim hororima: “I Know What You Did Last Summer”, ”Scream 2” ali i ulogu Buffy Summers u seriji “Buffy the Vampire Slayer”, za koju je osvojila i 6 Teen Choice Awards i the Saturn Award za najbolju tv glumicu, ali i nominaciju za Zlatni Globus. Kritičari su je hvalili nakon uloga u filmovima: Cruel Intentions (1999), Scooby-Doo (2002), Scooby-Doo 2: Monsters Unleashed (2004), ali i američkom rimejku japanskog horora “The Grudge” (2004).

Gellar je rođena u Njujorku. Ona je jedinica Rosellen profesorke i Arthur-a Gellar-a, prodavca odeće. Roditelji su joj Jevreji, ali glumica priznaje da pamti tradiciju kićenja jelke tokom raspusta kada je bila dete.

1984. godine, kada je imala 7 godina, njeni roditelji su serazveli i rasla je uz majku. Otuđila se od oca sve dok njegove smrti od raka jetre 2001. godine.

Gellar je upoznala svog budućeg surpuga Freddie Prinze, Jr.-a na snimanju tinejdžerskog horora , “ I Know What You Did Last Summer” 1997. godine, ali su počeli da se zabavljaju tek 2000. godine. Verili su se aprila 2001. godine i venčali u Meksiku 1. septembra 2001. godine. 2007 godine je glumica zvanično dodala prezime Prinze u čast petogodišnjice braka.

Devojčicu Charlotte Grace Prinze je rodila 19. septembra 2009. godine. Aprila 2012. je objavljeno da par očekuje svoju drugu bebu.

Gellar je aktivni borac za različite dobrovoljne organizacije, uključujući i one za rak dojke, Project Angel Food, Habitat for Humanity i CARE, i tvrdi da je počela sa tim radom zato što ju je majka učila davno kada nisu imale ništa, da se sve uvek vraća. I to desetostruko, a glumica nije mogla da uradi ništa drugo sem da donira svoj novac.

Gellar ima pet tetovaža, ali i crni pojas u tekvondou i republikanka je po opredeljenju.

Filmografija:

1983 An Invasion of Privacy Jennifer Bianchi

1984 Over the Brooklyn Bridge Phil's daughter

1988 Funny Farm Elizabeth's student Uncredited

1989 High Stakes Karen Rose

1997 Beverly Hills Family Robinson Jane Robinson

1997 I Know What You Did Last Summer Helen Shivers

1997 Scream 2 Casey "Cici" Cooper

1998 Small Soldiers Gwendy Doll Voice

1999 She's All That Girl in cafetería

1999 Simply Irresistible Amanda Shelton

1999 Cruel Intentions Kathryn Merteuil

2001 Harvard Man Cindy Bandolini

2002 Scooby-Doo Daphne Blake

2004 Scooby-Doo 2: Monsters Unleashed Daphne Blake

2004 The Grudge Karen Davis

2006 Southland Tales Krysta Now Limited release

2006 The Grudge 2 Karen Davis

2006 The Return Joanna Mills

2007 Happily N'Ever After Ella

2007 TMNT April O'Neil Voice

2007 Suburban Girl Brett Eisenberg

2008 The Air I Breathe Sorrow

2009 Veronika Decides to Die Veronika

2009 Possession Jessica

Televizijski rad:

1988 Spenser: For Hire Emily

1988 Crossbow Sara Guidotti

1991 A Woman Named Jackie Teenage Jacqueline Bouvier

1992 Swans Crossing Sydney Orion Rutledge

1993-1995, 2011 All My Children Kendall Hart

1997–2003 Buffy the Vampire Slayer Buffy Summers

1998 Saturday Night Live

1998 King of the Hill Marie

1999–2000 Angel Buffy Summers

2000 Sex and the City Debbie

2001 God, the Devil and Bob

2001 Grosse Pointe

2004 The Simpsons Gina Vendetti

2005–2011 Robot Chicken

2009 The Wonderful Maladys Alice Malady

2011 American Dad Phyllis

2011-2012 Ringer Bridget Kelly/Siobhan Martin

Podeli:



Preporucujemo

OVE SEDMICE U CINEPLEXX BIOSKOPIMA VAS OČEKUJU FILMOVI SA...
52. FEST U CINEPLEXXU
Jelena Gavrilović održaće koncert posvećen Sonji Savić...
CINEPLEXX NIŠ BIOSKOP VAM POKLANJA PUTOVANJE U LISABON
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 22. do 28....
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 22. do 28. februara
CINEPLEXX VAM POKLANJA PUTOVANJA U NAJROMANTIČNIJE GRADOVE...