•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Sarajevo Film Festival - Filmovi u programu Mreže festivala Jadranske regije

Prvi zajednički regionalni online filmski festival, koji je udružio četiri filmska festivala iz četiri zemlje: Sarajevo Film Festival (BiH), Zagreb Film Festival (Hrvatska), Festival autorskog filma iz Beograda (Srbija) i Filmski festival Herceg Novi (Crna Gora), publici nudi novi doživljaj festivalskog iskustva.

Od 9. do 17. aprila publici u Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj, Sloveniji, Srbiji, Sjevernoj Makedoniji i Crnoj Gori, prikazat će filmove koje su izabrali selektori četiri partnerska festivala.

Devetodnevni festival koji se održava u sklopu Mreže festivala Jadranske regije bit će održan online na ondemand.kinomeetingpoint.ba, i ujedno predstvlja proljetna izdanja svakog od festivala: Proljetno izdanje Sarajevo Film Festivala / Prolećno izdanje Festivala autorskog filma / Proljećno izdanje Filmskog festivala Herceg Novi / Proljetno izdanje Zagreb Film Festivala.

U programu festivala su nagrađivani filmovi, od kojih su neki bili u programima filmskih festivala u Cannesu, Veneciji, Sarajevu i Berlinu, održanih online ili u izmijenjenoj formi uslijed pandemije, kao i dva jugoslavenska klasika. To su filmovi “Smrt filma, a i mog oca” (režija: Dani Rosenberg), hibridna kombinacija fikcije i stvarnosti u kojoj redatelj prati posljednje dane svog oca kamerom, trudeći se da zamrzne vrijeme i naoruža se protiv nadolazeće tuge. Film je bio u službenoj selekciji festivala u Cannesu. U programu je i “Novi poredak”, novi igrani film meksičkog redatelja Michela Franca, dobitnika Počasnog Srca Sarajeva 26. Sarajevo Film Festivala, premijerno prikazan u Veneciji, gdje je osvojio Srebrnog Lava – Veliku nagradu žirija. U napetoj distopijskoj drami, Franco tematizira pitanje revolucije i uspostavljanje novog poretka.

Debitantski igrani film Philippa Yuryeva “Mladi kitolovac” premijerno je prikazan i nagrađen prošle godine na festivalu u Veneciji, a govori o tinejdžeru koji živi u izoliranom selu na Beringovom moreuzu, koje se nalazi između Čukotke i Aljaske i dijeli Rusiju od Amerike. Sa Međunarodnog filmskog festivala u Berlinu u programu su filmovi “Sluge režima” (Ivan Ostrochovský) o epizodi iz života mladih vjerskih službenika rastrzanih između Katoličke crkve i vladajućeg Komunističkog režima 1980-ih u Čehoslovačkoj, te debitantski igrani film Jeanette Nordahl “Krvne veze”. Dokumentarni film “Jedna od nas” Đure Gavrana, koji je svjetsku premijeru imao na Sarajevo Film Festivalu, prati reakcije jedne zajednice na otkriće o seksualnom zlostavljanju.

U programu su i restaurirane verzije jugoslavenskih klasika, koji se prikazuju sa željom da se podsjeti na filmsko blago regije: film “Pavle Pavlović” Puriše Đorđevića iz 1975. godine, nagrađen na festivalima u Puli, Avelinu i Trstu i “Miris poljskog cveća” Srđana Karanovića iz 1977. godine, nagrađen na festivalima u Puli, Vrnjačkoj Banji i Cannesu.

Uz film, publika će imati priliku pogledati i razgovore s nekim od autora filmova u programu.

Ovaj program u sklopu Mreže festivala Jadranske regije početak je zajedničke suradnje i udruživanja četiri festivala iz regije. Njihova suradnja će biti nastavljena i kroz program ovogodišnjih izdanja festivala: na svakom od festivala bit će predstavljene zajedničke, nove selekcije filmova, sve s ciljem uspostavljanja novih vrijednosti uslijed promjena u filmskoj industriji izazvanih pandemijom COVID-19, okupljanja publike i promocije kulturnog naslijeđa te vraćanja osjećaja zajedništva i blikosti.

Dobrodošli na Proljetno izdanje Sarajevo Film Festivala / Prolećno izdanje Festivala autorskog filma / Proljećno izdanje Filmskog festivala Herceg Novi / Proljetno izdanje Zagreb Film Festivala, od 9. do 17.4.2021. na ondemand.kinomeetingpoint.ba!

Mrežu festivala Jadranske regije podržao je program MEDIA Kreativna Evropa.

Cijene

Cijena koda za film je 8 BAM / 4 EUR.

Cijena za paket filmova je 50 BAM / 25 EUR.

Kako gledati filmove na ondemand.kinomeetingpoint.ba

Kada odete na ondemand.kinomeetingpoint.ba, i kliknete opciju “Create account”, unesite svoju podatke u ponuđena polja. Ponuđena polja uključuju vaše ime i prezime, e-mail adresu, kreiranje vaše lozinke i druge osnovne podatke. Kreiranjem accounta, bit ćete u mogućnosti da vidite sadržaj koji vam je dostupan zavisno od teritorije sa koje pristupate platformi. Izaberite film, kliknite opciju “Rent” i unesite detalje svoju bankovne kartice. Nakon toga potvrdite opciju “Rent”. Nakon toga film koji ste iznajmili možete pronaći u sekciji “My Library”. Kada prvi put kliknete “Play”, odnosno nakon pokretanja filma, film ćete biti u mogućnosti gledati 48 sati koliko god puta želite. Uživajte u filmovima!

Podeli:



Preporucujemo

Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....