•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Saudijska Arabija ove godine prvi put na filmskom festivalu u Kanu

Saudijska Arabija će ove godine prvi put učestvovati na Međunarodnom filmskom festivalu u Kanu u sekciji kratkometražnih filmova, izjavio je danas u Parizu saudijski ministar kulture Avad al Avad.

"Veoma smo zadovoljnii jer smo se danas s (francuskom) ministarkom kulture (Fransoaz Nisen) dogovorili da prvi put zvanično učestvujemo na Kanskom festivalu", rekao je Avad poslije potpisivanja nekoliko sporazuma s francuskom ministarkom.

Prema njegovim rečima, u pitanju je simbolično učešće projekcijom devet saudijskih kratkometražnih filmova tokom festivala koji će ove godine biti održan od 8. do 19. maja.

Fransoaz Nisen je danas izjavila da će Francuska pomoći Saudijskoj Arabiji da dobije orkestar i operu.

"Danas je potpisan sporazum s pariskom Operom kako bi se Saudijskoj Arabiji pomoglo da ima nacionalni orkestar i operu", rekla je ministarka.

Saudijski prestolonaslednik Munamed bin Salman stigao je u višednevnu posetu Francuskoj a planiran je i njegov sastanak s predsednikom Emanuelom Makronom.

Podeli:



Preporucujemo

Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....