•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Scarlett Johansson

Scarlett Johansson, rođena 22. novembra 1984. godine, je američka glumica, model i pevačica. Debitovala je u ostvarenju “North” (1994) i kasnije je bila nominovana za nagradu “Independent Spirit Award” za najbolju glavnu glumicu u filmu “Manny & Lo” (1996). Postala je slavna zahvaljujući ulogama u ostvarenjima “The Horse Whisperer” (1998) i “Ghost World” (2001). Počela je da igra “odrasle” likove sa filmovima “Girl with a Pearl Earring” (2003) i “Lost in Translation” (2003), za koji je dobila nagradu BAFTA-e za najbolju glumicu u naslovnoj ulozi. Oba filmova su nominovana za Zlatni Globus.

Johansson-ova je rođena u Njujorku 22. novembra 1984. godine od oca arhitekte holandskog porekla Karsten-a Johansson-a i majke Melanie Sloan, producentkinje jevrejskog porekla iz Bronksa. Preci njene majke su imigrirali u Ameriku iz Minska u Belorusiji. Ona ima stariju sestru, Venessa-u koja je takođe glumica i starijeg brata Adrian-a i brata blizanca Hunter-a, koji je glumio sa njom u filmu “Manny & Lo”, ali i starijeg polu brata Christian-a, iz očevog prvog braka.

Johansson je odrasla u porodici sa malo para, a svoju glumačku karijeru je započela u Professional Children's školi na Menhetnu 2002 godine. 2007. godine Johansson-ovu smo gledali u glavnoj ulozi u muzičkom spotu Justin-a Timberlake-a za pesmu "What Goes Around... Comes Around", koja je nominovana avgusta 2007. godine za spot godine na MTV Video Music Awards.

Sredinom 2007. godine, Johansson-ova je provela mesec dana u Luizijani snimajući album u ruralnom kompleksu Dockside Studioa. Album se sastojao od samo jedne originalne numere i 10 verzija pesama Tom-a Waits-a. Album je objavljen 20. maja 2008. godina pod nazivom “Anywhere I Lay My Head”. Kritike su bile pomešane: ili da je brilijantan, magičan, hrabro ekscentričan ili iznenađujući. Sama glumica je izjavila da je to bila zlatna šansa da se snimi album po standardima. Ona kaže da je vokalna umetnica.

Što se snimanja tiče, Johansson-ova tvrdi da je želela da ima prostora za snimanje i zato je udaljeno mesto bilo odlično, pošto nije brinula hoće li neko da je sluša ili ne. Glumica je priznala da je u svojoj 11 ili 12 godin slušala Tom-a Waits-a.

2009. godine, glumica je učestvovala na saundtreku “He's Just Not That Into You”. 2010. godine, Steel Train je objavio “Terrible Thrills Vol. 1” na kome Johansson-a bila prva i pevala "Bullet". 2011. godine, Scarlett je pevala "One Whole Hour" koji je dokumentarac za film “Wretches & Jabberers”.

Johansson se često pojavljuje na listama najzgodnijih žena na svetu, a čuveni Woody Allen takođe kaže da je njena seksualnost jako velika i tvrdi da je ona prelepa mlada žena koja je jako inteligentna. 2011. godine, časopis, “Men's Health” ju je imenovao jednom od “100 najzgodnijih žena svih vremena” i dobila je 12. poziciju na toj listi.

Johansson-ova retko govori u štampi o svom privatnom životu. Tvrdi da je dobro da ljudi ne znaju njene lične stvari. Zna se da je bila udata za kanadskog glumca Ryan-a Reynolds-a od 2007. godine do 1. jula 2011. godine kada se par sporazumno razveo.

Poznato je da glumica ne voli nadimak "ScarJo" kako je često nazivaju tvrdeći da je “odvratan”.

Filmografija:

North 1994 Laura Nelson

Just Cause 1995 Kate Armstrong

Manny & Lo 1996 Amanda

If Lucy Fell 1996 Emily

Home Alone 3 1997 Molly Pruitt

Fall 1997 Little girl

The Horse Whisperer 1998 Grace MacLean

My Brother the Pig 1999 Kathy Caldwell

The Man Who Wasn't There 2001 Rachael 'Birdy' Abundas

Ghost World 2001 Rebecca

An American Rhapsody 2001 Zsuzsi/Suzanne Sandor

Eight Legged Freaks 2002 Ashley Parker

Lost in Translation 2003 Charlotte

Girl with a Pearl Earring 2003 Griet

A Love Song for Bobby Long 2004 Pursy Will

A Good Woman 2004 Meg Windermere

The SpongeBob SquarePants Movie 2004 Mindy

The Perfect Score 2004 Francesca Curtis

In Good Company 2004 Alex Foreman

The Island 2005 Jordan Two Delta/Sarah Jordan

Match Point 2005 Nola Rice

Scoop 2006 Sondra Pransky

The Black Dahlia 2006 Katherine 'Kay' Lake

The Prestige 2006 Olivia Wenscombe

The Nanny Diaries 2007 Annie Braddock

The Other Boleyn Girl 2008 Mary Boleyn

Vicky Cristina Barcelona 2008 Cristina Gotham

The Spirit 2008 Silken Floss

He's Just Not That into You 2009 Anna

Iron Man 2 2010 Natasha Romanoff/Black Widow

We Bought a Zoo 2011 Kelly

The Avengers 2012 Natasha Romanoff/Black Widow

Under the Skin 2012 Laura

Hitchcock 2013 Janet Leigh

Pozorišna karijera:

A View from the Bridge 2010 Catherine Cort Theatre

Podeli:



Preporucujemo

ISTORIJSKI SPEKTAKL „POSLEDNJI DVOBOJ“ U BIOSKOPU CINE...