•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Scream (1996)

Scream (ili Vrisak) je američki horor film snimljen 1996. godine u režiji Wesa Cravena. Scenario je napisao Kevin Williamson, a zamišljen je kao film koji istovremeno parodira i odaje počast slasher filmovima 1970-ih i 1980-ih. Glavni likovi u filmu su grupa srednjoškolaca u američkom gradiću koji postaju mete serijskog ubice opsednutog horor-filmovima. Film je doživio ogroman uspeh, i podstakao ne samo istoimenu seriju filmova, nego i svojevrsnu renesansu slasher filma u Hollywoodu u drugoj polovini 1990-ih.

Na početku filma, u uvodnoj temi zazvoni telefon. Mlada Casey se javi kad joj glas kaže da je pogrešio broj. Casey peče kokice i sprema se da gleda film strave. Telefon ponovno zazvoni i javi se taj isti glas koji želi malo pričati s Casey. To kasnije prelazi u pretnje smrću. Casey upali svetla na balkonu kad ugleda svog dečka Stevea zavezanog za stolicu. Ubica je pita pitanja o horor filmovima, ali Casey pogreši jedno pitanje i ubica ubije Stevea, baci stolicu na prozor, a Casey pobegne. Neko joj zazvoni na vrata, a kokice joj zagore. Casey uzme nož i beži kada vidi ubicu kako prolazi. Pobegne na balkon kada se na nju baci ubica i probode je u trenutku kada njeni roditelji dolaze kući...

Film Screem nema puno žrtava i nema puno strašnih scena, ali svakako ima atmosferu koja će vas pribiti u stolicu i do samog kraja vas držati u neizvesnosti ko je pravi ubica.

Žanr:krimi, horor, misterija
Godina:1996
Reziser:Wes Craven
Producent:Cathy Konrad, Cary Woods
Scenario:Kevin Williamson
Uloge:Neve Campbell, Skeet Ulrich, Courteney Cox
Uzrast:R
Award:7 nagrada i 4 nominacija
Studio:Dimension Films
Zemlja:United States
Website:www.miramax.com/movie/scream
Jezik:Engleski
Trajanje:111 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila