•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Serebryanye konki (Silver Skates) (2020)

Ukoliko želite da se "rashladite" i "teleportujete" u neko davno prošlo vreme predlažem Vam film "Srebrne klizaljke" reditelja Mihaila Lokshina iz 2020.god. u produkciji Nikite Mihalkova. Tokom malo više od dva sata vešto se prepliće avantura, komedija i kriminalistika sa posebnim osvrtom na istorijske činjenice kao što su položaj žena u društvu, pojava struje i prvih automobila, sve praćeno sjajnom muzikom.

Zamislite 1899.godinu u hladnom i ledom okovanom, prelepom Sankt Petersburgu gde su ,pored kočija, osnovno prevozno sredstvo - klizaljke.

Naš glavni junak Matja (koga igra debitant Fedor Fedotov) momak iz siromašne ali čestite porodice vredno radi na klizaljkama kao dostavljač kako bi izdržavao bolesnog oca. Majku je izgubio a od oca je je dobio klizaljke -jedino porodično blago .

Igrom sudbine ostaje bez posla u trenutku kada mu je novac najpotrebniji. Matja je veoma vešt klizač i spletom okolnosti upoznaje se sa Aleksom (igra ga Yuri Borisov) vodjom bande sitnih lopova idealista, koji poput Robin Huda kradu od bogatih i pomažu siromašne. Aleks pomaže Matji da unapredi svoje klizačke sposobnosti i uči ga dzeparenju i raznim trikovima, uvodi ga u potpuno novi svet, što mladjani bivši dostavljač prihvata samo kako bi zaradio novac za očevo lečenje. Upravo u takvoj jednoj akciji mladi Matja se zaljubljuje u Alisu (koju nam donosi takodje debitantkinja Sonja Priss) veoma obrazovanu pripadnicu aristokratske porodice koju je otac već nameravao da uda za ambicioznog ali proračunatog kapetana Odeljenja za javni red Arkadija (koga igra Kirill Zaytsev) .Alisa je, medjutim, imala svoje planove da studira hemiju i bavi se naukom, što njen strogi otac nikako nije dozvoljavao. Kapetan Arkadij uvidevši da je policija nemoćna pred lopovima klizačima osniva posebni Odred klizača u cilju borbe protiv bandita. U pravom klizačkom okršaju izmedju policajaca i bandita, naš junak Matja pokazuje se kao pravi prijatelj.

Romansa izmedju Matje i Alise se razvija, kroz vreme koje uspeju da provedu zajedno i prerasta u pravu ljubav, (bez i malo patetike). Ona uvidja koliko je Matja zapravo dobar čovek i on potpuno osvaja njeno srce.

Na glamuroznom balu upriličenom za doček 1900.g samim tim i početak 20. veka, posle proglašenja veridbe njih dvoje vuku drastične poteze hrabro se boreći za svoje snove. Videćete koliko je važno živeti po sopstvenim pravilima i uvek gledati napred, kao i zašto su Matjine klizaljke čarobne.

Autor: Marina Jovanović

Žanr:avantura, drama, porodični
Godina:2020
Reziser:Michael Lockshin
Scenario:Roman Kantor
Uloge:Fedor Fedotov, Sonya Priss, Yuriy Borisov
Uzrast:TV-MA
Box office:7.9M USD
Studio:Kinoslovo, Studio Trite, Central Partnership
Zemlja:Rusija
Website:www.centpart.ru/movie/4683
Jezik:rusija
Trajanje:130 minuta
Podeli:



Preporucujemo