•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Sezonu Evropskih filmova otvara film „Ostavljeni“

Film “Ostavljeni” reditelja Adisa Bakrača imaće svoju promociju u niškom “Kupina bioskopu“ u četvrtak 29. avgusta od 17 sati.

Ova promocija i prikazivanje filma plod je saradnje Kupina bioskopa i Evropskog saveta za kulturu koji od septembra počinju sezonu Evropskih kultnih filmova. Na promociji će govoriti Branko Krsmanović iz bioskopa, Dejan Dabić iz Niškog kulturnog centra i predsednik filmskog centra i reditelj filma „Ostavljeni“. Nakon njihovog obraćanja, projekcija filma je zakazana za petnaest minuta nakon toga.

Film „Ostavljeni“ je prvi dugometražni film bosanskog reditelja Adisa Bakrača, a priča prati dečaka koji je iz doma za nezbrinutu decu i pokušava da sazna istinu o svom poreklu. Kroz njegovu priču, reditelj opisuje posledice ratnog stradanja, ali i veliku nepravdu koju je rat doneo najmlađima.

Zapaženi su i mnogobrojni nastupi i uspesi na festivalima, a na 27. Internacionalnom filmskom festivalu, održanom u junu 2011.godine u Portugalu dobitnik je glavne nagrade za prvi film. Delo Adisa Bakrača proglašeno kao originalno u estetici i rediteljkom pristupu, ali su pohvaljene i mladi glumci sa Tonijem Grgom.

Podeli:



Preporucujemo

YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu
Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...