•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Shadow of the Sword (2005)

Istorijska drama Sajmona Ebija Shadow of the Sword koristi narativ da istraži konflikte i nepetost tokom ozloglašene Inkvizicije u 16-om veku.

Nikolaj Koster Valdau i Piter MekDonald glume Martina i Georga, koji se sreću i zbližavaju kao mladi u jednom evropskom manastiru, a onda se razilaze i kreću različitim putevima. Georg postaje sveštenik u obližnjoj opatiji, a Martin vojnik.

Kao odrasli, oni se ponovo zbližavaju nakon petnaestogodišnje pauze, i nedugo potom, Martin se ludo zaljubljuje u Anu, koja je odbačena od društva zbog toga što joj je otac dželat. Martin i Ana se venčavaju, a Martin biva primoran da preuzme posao dželata, koji obavlja efektno i bez greške.

Međutim, nevolje počinju na dva fronta: od Fabija, hendikepiranog lokalnog momka koji žudi za Martinovim novim poslom, i od Inkvizitora koji pristiže sa ciljem da nadgleda Georgovo pogubljenje pošto se zamerio lokalnom arhibiskupu – što nagoni Martina da istupi i spase Georga.

U međuvremenu, Brat Bernhard kuje plan da poremeti stabilnost crkve.

Žanr:drama
Godina:2005
Reziser:Simon Aeby
Scenario:Steve Attridge, Susanne Freund
Uloge:Steven Berkoff, Nikolaj Coster-Waldau, Julie Cox
Uzrast:R
Studio: Allegro Film
Zemlja:UK
Jezik:Engleski
Trajanje:115 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...
YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu