•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Shanghai Knights (2003)

Nakon velikog uspeha sa filmom "Rush Hour", u kome je sjajno funkcionisao u tandemu s Chrisom Tuckerom, velika hongkonška zvezda Jackie Chan nastavio je "pohod na Hollywood" filmom "Šangajsko podne", gde se jednako uspešno složio i sa Owenom Wilsonom. Oba filma dobila su nastavke - "Rush Hours 2" i "Šangajske vitezove", koji su ponovili uspeh inicijalnih filmova.

Na prelazu iz 19. u 20. vek lord Rathbone i njegovi kineski pomagači provaljuju u Zabranjeni grad i kradu carski pečat, a njegovog čuvara ubiju. Kći čuvara carskog pečata Chon Lin mlada je i privlačna sestra iskusnog Chon Wana, koji je još uvek u Americi, na Divljem zapadu. Lin obavesti Chona šta se dogodilo, i on sa američkim prijateljem Royom O'Bannonom odlazi u London. U Londonu je i Lin, gde saznaju da je lord Rathbone član kraljevske porodice i Parlamenta, i da je povezan s kineskim ustanicima - bokserima.

Radnja "Šangajskog podneva" odvijala se na Divljem zapadu, a "Šangajski vitezovi" smešteni su u London. U priču su ubačeni i realni likovi poput Arthura Connana Doylea, budućeg slavnog autora romana o Sherlocku Holmesu, Jack Trbosek i Charlie Chaplin.

Spoj akcije i komedije ponovo je besprekoran, kao i glumački dvojac Chan - Wilson, a pravo je otkriće ljupka i atraktivna kineska glumica Fann Wong. Reditelj David Dobkin debitovao je 1998. ekscentričnim filmom "Clay Pigeons", a nakon "Šangajskih vitezova" ponovno je uspešno sarađivao sa Owenom Wilsonom u hit komediji "Wedding Crasher".

Žanr:akcija, avantura, komedija
Godina:2003
Reziser:David Dobkin
Scenario:Alfred Gough, Miles Millar
Uloge:Jackie Chan, Owen Wilson, Fann Wong
Uzrast:PG-13
Award:4 nominacija
Studio:Touchstone Pictures, Spyglass Entertainment, Birnbaum / Barber Productions
Zemlja:United States
Jezik:Engleski
Trajanje:114 minuta
Podeli:



Preporucujemo

YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu
Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...