•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Shia LaBeouf

Shia LaBeouf (rođen 11. juna 1986.) je američki glumac, umetnik performansa i filmski stvaralac. Glumio je Luisa Stivensa u seriji Disnei Channel za koju je bio nominovan za nagradu Ioung Artist Avard 2001. i 2002. i osvojio nagradu Emi 2003. Na filmu je debitovao u The Christmas Path (1998). Godine 2004. debitovao je kao reditelj kratkim filmom Let's Love Hate, a kasnije je režirao kratki film pod nazivom Maniac (2011), sa američkim reperima Cageom i Kid Cudijem.

Godine 2007, LaBeouf je glumio u komercijalno uspešnim filmovima Disturbia i Surf's Up. Iste godine dobio je ulogu u naučnofantastičnom filmu Majkla Beja Transformers kao Sem Vitviki, glavnog protagoniste . Transformersi su bili uspešni na blagajnama i jedan od filmova sa najvećom zaradom u 2007. LaBaf se kasnije pojavio u njegovim nastavcima Transformers: Osveta palih (2009) i Transformers: Tamni deo meseca (2011), oba takođe uspešna na blagajnama. Godine 2008. igrao je Henrija "Mut Vilijamsa" Džonsa III u filmu Indijana Džons i Kraljevstvo kristalne lobanje.

LaBeouf je dobio odlične kritike za svoj nastup u filmu Honei Boi, koji je premijerno prikazan na filmskom festivalu Sundance 2019. Film takođe označava prvi dugometražni film Šije kao scenariste. LaBuf glumi oca koji krši zakon i zloupotrebljava alkohol koji pokušava da popravi svoju burnu vezu sa svojim sinom (Lukas Hedžes i Noa Džup) tokom decenije. Film je dobio specijalnu nagradu žirija za viziju i zanat na festivalu. U 2019, Shia je glumio u Sokolu sa puterom od kikirikija, indie filmu sa najvećom zaradom u godini sa 20.500.000 dolara na domaćim blagajnama. Film, u kojem takođe glume Dakota Džonson, Brus Dern i Zakari Gotsagen, osvojio je nagradu publike na SKSSV filmskom festivalu.

Filmske zasluge dalje uključuju dramu, Borg protiv Mekinroa (kritičari su najavili LaBeofov nastup kao „savršenstvo“, „besprekorno“ i „eksplozivno“); Kritički hvaljeni nezavisni film American Honei, u režiji Andree Arnold, (njegova izvedba mu je donela nominaciju za Britansku nezavisnu filmsku nagradu za "najboljeg glumca", nominaciju za filmsku nagradu London Critics' Circle za "sporednog glumca godine" i Independent nominacija za nagradu Spirit za "Najboljeg sporednog muškarca"); postapokaliptični triler, Man Dovn pored Gerija Oldmana i Kejt Mara; ratna drama Furija, u režiji Dejvida Ajera, sa Bredom Pitom; Drama Larsa fon Trira, Nimfomanka: knj. 1; Nimfomanka Larsa fon Trira: knj. 2; i napeta drama Čarli Kantrimen, pored Evan Rejčel Vud, Madsa Mikelsena i Melise Leo.

U julu 2008. uhapšen je zbog vožnje u alkoholisanom stanju nakon što je učestvovao u saobraćajnoj nesreći. U sudaru je ostao sa oštećenom rukom. Morao je na ozbiljnu operaciju koja je trajala četiri sata. Njegova povreda je zapisana u Transformers: Revenge of the Fallen (2009) iz koje je morao da uzme malo slobodnog vremena nakon sudara. U januaru 2009. godine, vozačka dozvola mu je suspendovana na godinu dana kao posledica odbijanja testa na nivo alkohola u krvi nakon nesreće.

Njegovo porodično ime zapravo ne znači "govedina". Kako je napisano, to je kajunska deformacija originalnog francuskog imena "LeBoeuf". „Le“ umesto „La“ jer je na francuskom „Beef“ ili „Boeuf“ muškog roda, a ispravan način na koji je ime napisano je „Leboeuf“ ili „LeBoeuf“. Kao što se to često dešavalo u Luizijani, ime je postalo deformisano jer su Francuzi poslani mogli da izgovore svoje ime, ali nisu mogli pravilno da čitaju ili pišu francuski. "Beouf" nije francuska reč ili ime. Na francuskom ne postoji naziv „Labeouf“ ili „LaBeouf“. Ispravno napisano značilo bi "govedina" u jednini.

Kada je gostovao u emisiji Late Night Show sa Dejvidom Letermanom (1993) tokom hita za Transformers (2007), Dejv je pitao Šiju kako je nastalo njegovo ime. Šija je odgovorio rekavši da je ime „Šija“ na hebrejskom znači slava Bogu, a njegovo prezime „LaBeouf“ je bilo francusko za govedinu, pa otuda fraza „Slava Bogu za govedinu“.Sa 13 godina proslavio je svoju Bar Micvu (tradicionalnu ceremoniju punoletstva za jevrejske dečake).

2016. oženio se svojom dugogodišnjom devojkom Miom Goth, imaju ćerku po imenu Isabel ali su se razveli već 2018.

Filmografija

2022 The Dividers

2022 Padre

2021 A Man Named Scott

2020 Pieces of a Woman

2020 Fast Times at Ridgemont High: A Virtual Table Read

2020 The Tax Collector

2019 Honey Boy

2019 The Peanut Butter Falcon

2017 Borg vs McEnroe

2017 #TAKEMEANYWHERE

2016 Everyday Performance Artists

2016 American Honey

2015 #ALLMYMOVIES

2015 Man Down

2015 #Introductions

2015 Bunny Ears

2014 Fury

2013 Nymphomaniac: Vol. I

2013 Nymphomaniac: Vol. II

2013 Sigur Rós: Valtari Film Experiment

2013 Charlie Countryman

2012 The Company You Keep

2012 Lawless

2012 Above and Beyond: Exploring Dark of the Moon

2011 Maniac

2011 Transformers: Dark of the Moon

2010 Wall Street: Money Never Sleeps

2009 The Human Factor: Exacting Revenge of the Fallen

2009 Transformers: Revenge of the Fallen

2008 Pre-Production

2008 Eagle Eye

2008 New York, I Love You

2008 Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull

2007 The Shooting

2007 Transformers

2007 Surf's Up

2007 Disturbia

2006 A Guide to Recognizing Your Saints

2006 Bobby

2005 The Greatest Game Ever Played

2005 Constantine

2004 I, Robot

2003 The Battle of Shaker Heights

2003 Charlie's Angels: Full Throttle

2003 The Even Stevens Movie

2003 Holes

2003 Dumb and Dumberer: When Harry Met Lloyd

2002 Tru Confessions

2001 Hounded

1998 Breakfast with Einstein

1998 The Christmas Path

Podeli:



Preporucujemo

Rami Malek
Ladybug & Cat Noir The Movie (Miraculous Le Film) (2023) -...
Pamela, a Love Story (2023) (2023)
Ad Astra (2019) (2019)
Pamela Anderson tvrdi: Sylvester Stallone mi je nudio auto...
Cillian Murphy
Michael B. Jordan
Mads Dittmann Mikkelsen
Šeron Stoun: Glumila sam sa velikim zvezdama i oni mrze...
Kovačević: Nagrada "Kustendorfa" liči na Kusturičine...
Robert Duvall
Preminuo je tvorac Ulice Sezam
Ladies night u Cineplexx Niš bioskopu u sredu, 8. februara...
Tekkonkinkreet (Tekkon kinkurîto) (2006) (2006)
Ticket to Paradise (2022) (2022)
Poljubi me u Cineplexxu - Osvoji put u Pariz ili Rim
Creed III (2023) - uskoro
Colin Farrell
Vira Farmiga
Hugo Wallace Weaving
Ema Tompson
Promocija knjige Stefana Arsenijevića „Malo iznad tla“...
Ljubavni filmovi na Pickbox TV-u koji će otopiti i...
Sveta Petka - Krst u pustinji (2022) (2022)
Otvorene prijave za radionicu ekološkog i antropološkog...
The Whale (2022) (2022)
Da li je moguće zvati se Džejms Bond? - Film 'Neki drugi...
"Kikoriki: Već viđeno“ na Porodičnom vikendu 28. i 29....
Ispunio očekivanja - Zarada nastavka Avatara premašila...
Glumac iz kultne serije "Dosjei X" vodi zanimljiv život