•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Sin Pabla Eskobara napravio spisak zamerki na seriju “Narcos”

Mega popularna serija “Narcos”, koja prati životnu priču Pabla Eskobara, jednog od najpoznatijih kriminalaca u istoriji, ne prestaje intrigirati fanove širom sveta, kojih je sve više. Ali, pojavljuju se i izolovani glasovi kritike, a jedan od najzanimljivijih dolazi iz Pablovog porodičnog kruga.

Sebastian Marokin, sin Pabla Eskobara, na svom je Facebook profilu izlistao 28 grešaka koje je detektovao u prvoj i drugoj sezoni serije. Marokin, inače po struci arhitekta i autor knjige “Pablo Eskobar: moj otac”, označio je seriju kao uvredljivu prema njegovoj porodici i zemlji. U tekstu je izdvojeno 14 najinteresantnijih zamerki Marokina na seriju.

1. Karlos Henao, Eskobarov zet, nije bio diler kao što je prikazano u seriji, nije ni dilovao niti je živio u Miamiju, tvrdi Marokin. Henao je bio častan čovek, arhitekta, prodavao je Biblije i izgradio mnoge objekte u Haciendi.

2. Eskobarov najdraži klub nije bio Atletiko Nacional, već Deportivo Independiente Medellin. Pošto producenti ne poznaju ni takve trivijalne podatke, kako uopšte misle realizovati verodostojnu seriju, pita se Marokin.

3. Prilikom Eskobarovog bega iz Katedrale, nije bilo većih i oštrih sukoba. Poginuo je samo jedan čuvar, dok Eskobaru nisu pomogli visokopozicionirani službenici zakonodavnog i represivnog aparata, tvrdi Marokin.

4. Njegova majka nije nikada koristila ni kupovala oružje. Svaka druga tvrdnja je iskrivljena i lažna.

5. Eskobar nije ubio pukovnika Karilja. Marokin piše kako je Eskobar napadao policajce, i da je zbog njegovih napada u mesec dana poginulo 500 policajaca. Ali, među njima nije bio Kriljo.

6. Eskobar nije nikada poticao Marokina ili ostalu decu na kriminalne aktivnosti, već je isključivo insistirao na edukaciji i onim prilikama koje on nije imao.

7. Serija prikazuje Eskobarove napade na krijumčarski lanac Gilberta Rodrigueza 1993., dok su napadi, prema Marokinu, bili izvršeni 1988. i 1989.

8. Njegova baka nije letela sa njima za Nemačku.

9. U seriji se govori da je Marokinova baka rekla kako je njegova majka izdala oca. U stvarnosti, njegova je baka, sa svojom decom, bila u kontaktu s neprijateljskim Kali kartelom.

10. Eskobar se nikada nije odnosio s nepoštovanjem prema svojim roditeljima.

11. Ni jedan novinar nije poginuo u napadu ispred hotela Tequendama.

12. Eskobar nije nikada slao telefone Marokinu i porodici. Koristili su telefone iz hotela. Marokin ističe Eskobarovu izjavu: “Telefon je smrt“. Pozivi s porodicom trajali su ponekad poprilično dugo, pošto je svaki poziv mogao biti i onaj poslednji.

13. Eskobar nije nikada pretio stanovnicima Kalija, već se borio samo s lokalnim kartelom.

14. Marokin je učestvovao u jednoj pucnjavi sa ocem, ali ne u onakvoj kakva je prikazana u seriji.

Podeli:



Preporucujemo

Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...