•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Sjećaš li se Doli Bel (1981)

Sjećaš li se Doli Bel je prvi igrani film koji je režirao Emir Kusturica. Snimljen je 1981. godine, a scenario je napisao Abdulah Sidran.

Ovaj film se često uzima kao početak nove bosanske škole filma, koja je predstavljala fantastičnu simbiozu italijanskog nadrealizma Federika Felinija i visokoprofesionalnih iskustava praške akademije za film i televiziju, a koja je završila filmovima Kuduz i Praznik u Sarajevu početkom devedesetih godina prošlog veka. Ostala je upamćena rečenica iz filma: „Svakoga dana u svakom pogledu sve više napredujem“.

Radnja filma odvija se tokom jednog leta, šezdesetih godina dvadesetog veka, u Sarajevu. Glavni lik, dečak Dino, spoznaje svet i odrasta uz filmove koje gleda u lokalnom bioskopu i muziku koju sluša u omladinskom centru (između ostalih i 24 Mila Baci Adrijana Ćelentana), i doživljava svoju prvu ljubav zaljubljujući se u prostitutku Doli Bel koju, po zahtevu njenog makroa, treba da sakrije.

Iz Vikipedije, slobodne enciklopedije

Žanr:Komedija, Romansa, Drama
Godina:1981
Reziser:Emir Kusturica
Scenario:Emir Kusturica, Abdulah Sidran
Uloge:Slavko Stimac, Slobodan Aligrudic i Ljiljana Blagojevic
Award:5 nagrade
Studio:C.F.S. Kosutnjak, Jadran Film, Sutjeska Film
Zemlja:Serbia
Jezik:Srpski
Podeli:



Preporucujemo

Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...