•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Skyfall (2012)

Skyfall je 23. nastavak najduže filmske franšize, snimljen u trenutku kada se proslavlja 50. godišnjica Bondovog prvog pojavljivanja na velikom platnu. Imajući to u vidu, producenti su želeli da spoje sve elemente koji se godinama vezuju za čuvenog tajnog agenta: uzbudljivu akciju, žestoke suparnike, prelepe devojke, egzotične lokacije, klasičnu naslovnu temu, Aston Martin DB5... kako bi upotpunili njegovu poslednju veliku avanturu.

“Lično sam vezan za Bonda još od 10. godine, kada se pojavio film Živi i pusti druge da umru. Sada možemo da pravimo velike, zabavne, glamurozne, eskapističke filmove koji takođe prikazuju svet u kome živimo. U filmovima Kazino Rojal i Zrno utehe Bond je delovao kao stvarni čovek koji se nalazi u realnim situacijama. Podsetio me je na filmove sa Šonom Konerijem,” objašnjava reditelj Sem Mendes. Producenti Majkl G. Vilson i Barbara Brokoli ističu da su, s obzirom na godišnjicu, očekivanja bila ogromna: “Hteli smo da napravimo najbolji Bond film do sada. Imali smo sve potrebne elemente: izuzetne glumce, dramatičan scenario i sjajan kreativni tim.” Krejg je, uz podršku producenata, pozvao Sema Mendesa da režira film. “Znao sam da smo obojica podjednako entuzijastični i puni poštovanja prema ovoj franšizi. Rekao sam mu da će to biti potpuno drugačije iskustvo, nešto za šta se ne možeš potpuno pripremiti.”

Sem Mendes ističe da je imao potpunu slobodu da ostavi svoj rediteljski pečat: “Nisam bio ograničen žanrom ili franšizom. Bilo mi je drago što radim sa Danielom i Džudi, koje dobro poznajem. Takođe me je podstakao entuzijazam sa kojim su producenti prihvatali nove ideje o Bondu i M i upotpunjavanju čitave franšize.”

Džudi Denč sedmi put igra M i objašnjava odnos njenog lika prema Bondu: “Bond i M odlično sarađuju. On joj je drag i često joj zameraju da je pristrasna prema njemu, ali takođe ume da bude prilično surova. Daniel i ja smo se dobro slagali još od prvog zajedničkog filma, a scenario za Skyfall nam je oboma pružio puno novih izazova.”

“Među njima vlada međusobno poverenje. Znaju da će jedno na kraju morati da se žrtvuje i teško je biti emotivan u takvim okolnostima. Bond je oduvek znao da iza spoljne fasade ima nečeg više, tajni život koji ne sme da pokaže,“ objašnjava Daniel Krejg.

Havijer Bardem glumi mračnog i kompleksnog Silvu: „Čim sam pročitao scenario, privukla me je priča i razvoj njegovog lika – opasnog, mističnog negativca. Saradnja sa Semom Mendesom i fenomenalnom glumačkom ekipom – to je prilika koja se ne propušta.“

Nijedan film o agentu 007 ne bi bio potpun bez upečatljive naslovne numere. „Adele je bila naš prvi izbor. Pročitala je scenario i ozbiljno se posvetila stvaranju klasične Bond teme. Rezultat je spektakularan i presrećni smo što nam se priključila,“ navodi producentkinja Barbara Brokoli.

Na kraju, reditelj Sem Mendes opisuje ključne adute ovog filma: „Kod Bonda su me posebno fascinirali likovi i dijalozi. Ako ne razvijate njihove karaktere, akcione scene gube smisao, ma koliko fascinantno izgledale. Junaci moraju da budu smešteni u uzbudljive, uverljive situacije, iz kojih je gotovo nemoguće izvući se. To predstavlja glavni izazov i ne prestaje da privlači publiku.“

Žanr:akcija, avantura, krimi
Godina:2012
Reziser:Sam Mendes
Scenario:Nil Pervis, Robert Vejd, Džon Logan
Uloge:Daniel Craig, Javier Bardem, Naomie Harris
Uzrast:PG-13
Studio: Metro-Goldwyn-Mayer (MGM)
Zemlja:UK
Website:www.skyfall-movie.com/
Jezik:Engleski
Trajanje:143 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...