•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Slavko Štimac

Slavko Štimac je srpski glumac (Konjsko Brdo u Lici, FNRJ, 15. oktobra 1960)

Prva uloga mu je bila u filmu Obrada Gluščevića „Vuk samotnjak“ gde je igrao pastira. Potvrđuje se u filmovima „Zimovanje u Jakobsfeldu“ i „Salaš u malom ritu“. Sledećih godina tumači uglavnom uloge tinejdžera. Izuzetno mladolik i u kasnijem životnom dobu često igra adolescente, kakva je i njegova, po mnogim mišljenjima i najbolja uloga, sarajevskog pubertetlije u filmu „Sjećaš li se Doli Bel“.

Diplomirao je na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu.

Filmografija:

1970.-te

1972. Vuk samotnjak

1975. Zimovanje u Jakobsfeldu

1975. Salaš u malom ritu

1976. Salaš u malom ritu

1976. Vlak u snijegu

1977. Gvozdeni krst

1977. Specijalno vaspitanje

1978. Dvoboj za južnu prugu

1978. Tamo i natrag

1978. Tigar

1979. Pakleni otok

1979. Kost od mamuta (TV)

1979. Zimsko ferije

1979. Godišnja doba Željke, Višnje i Branke

1980.-te

1980. Ko to tamo peva

1981. Sjećaš li se Doli Bel

1982. Živeti kao sav normalan svet

1983. Igmanski marš

1984. Prijatelji

1984. Čudo neviđeno

1984. Varljivo leto '68

1985. Držanje za vazduh

1985. I to će proći

1985. Ovni in mamuti

1986. Svečana obaveza (TV)

1987. Dogodilo se na današnji dan

1987. Na putu za Katangu

1987. The Mistif brigade

1988. Braća po materi

1989. Dome, slatki dome (serija)

1990.-te

1991. Noć u kući moje majke

1991. The hottest day of the year

1993. Kaži zašto me ostavi

1995. Podzemlje

1996. Bila jednom jedna zemlja (serija)

1997. Tri letnja dana

1999. Oxygen Jerome Jerzy

1999. The Young Girl and the Monsoon

2000.-te

2004. Život je čudo

2006. Od danas do sutra

2006. Život je čudo (serija)

2006. Optimisti

2007. Konji vrani

2007. S. O. S. - Spasite naše duše

2008. Bjuik Rivera

2008. Turneja

2009. Đavolja varoš

2008. Točka bez povratka

Podeli:



Preporucujemo

Anna (2021) – nova distopijska serija stiže na Pickbox...
Festival Alternative film/video u znaku Nesvrstanih
Film “Skoči, dušo” na zatvaranju 13. Merlinka...
Jedanaest filmova autora iz Srbije na 13. Merlinka Festivalu
Azbuka našeg života - od 03. decembra svakog petka na...
SVETSKA PREMIJERA SERIJE BESA NA PRESTIŽNOM TALLINN BLACK...
Frano Lasić o filmu Elegija lovora: “Zaintrigirala me je...
Direktor Nisvila najavljuje 200.000 posetilaca
Film "Nije loše biti čovek" - Dušan Kovačević:...
Potpisan novi sporazum o saradnji na polju stripa između...
FRANCUSKO-SRPSKI FILMSKI SUSRETI #6 1-3. decembar 2021,...
Ovacije na ekskluzivnoj projekciji komedije “Deset u...
FCS - Selekcija “Nasleđe” od 25. novembra do 9....
Rasprodata premijera filma “Nije loše biti čovek”...
U Parizu je u toku Francusko-srpski koprodukcioni market
Najnovija Diznijeva avantura u Cineplexx bioskopima
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 25. novembra do 1.decembra
Besa 2 - od 27. novembra svakog vikenda na Superstar TV
Ladies night događaj uz film Gučijevi 25. novembra od 20...
Ladies night događaj uz film ,,Gučijevi“ 25. novembra...
Ekipa filma „Deset u pola“ u Beogradu: PANDEMIJA ĆE...
Srpska premijera filma „Elegija lovora” Dušana...
Karavan srpskog filma tokom decembra u osam gradova Srbije
BOŽIĆ ZA PAMĆENJE NA PICKBOX TV-u!
Marko Grba Singh: "Rampart je film o prostorima u kojima...
Ovacije i gromoglasan aplauz na premijeri komedije “Deset...
Repertoar Cineplexx Niš bioskopa za period od 25. novemba...
MSUV - Izveštaj sa konferencije za medije povodom izložbe...
U prodaji karte za premijeru nove komedije Dušana...
U prodaji karte za premijeru nove komedije Dušana...