•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Slobodan Ninković

Slobodan „Boda“ Ninković (Smederevo, 25. novembar 1956) je srpski glumac.

Slobodan Ninković je rođen u Smederevu 25. novembra 1956. godine. Završio je Fakultet dramskih umetnosti u Beogradu.

Stalni član pozorišta Boško Buha je bio od 1986. do 1995. godine, u tom periodu je odigrao preko 30 premijera u predstavama koje je izveo oko 2.000 puta među kojima su: Crvenkapa, Vasilisa, Čarobnjak iz Oza, Kad je bio mrak.

Istovremeno je igrao i u drugim pozorištima kao što su: Beogradsko dramsko pozorište, Bitef teatar, Narodno pozorište u Beogradu i Zvezdara teatar, od 1995. godine je stalni član Jugoslovenskog dramskog pozorišta. Ostvario je zapažene uloge i u filmovima i televizijskim serijama.

Za pozorišni rad je dobio nekoliko značajnih nagrada i priznanja.


Filmografija:
1987. Vidim ti lađu na kraju puta
1987. Pogrešna procena
1987-1988. Vuk Karadžić
1988. Braća po materi
1989. Sveti Georgije ubiva aždahu
1989. Vreme čuda
1989. Švedski aranžman
1989. Dome slatki dome
1989. Kako je propao rokenrol
1989. Drugarica ministarka
1989. Balkan ekspres 2
1990. Agencija Kikom
1990. Hajde da se volimo 3
1991. Bolji život 2
1991. Holivud ili propast
1991. Tesna koža 4
1992. Policajac sa Petlovog brda
1992. Mi nismo anđeli
1992. Volim i ja nerandže... no trpim
1992. Dama koja ubija
1992. Sekula nevino optužen
1993. Pun mesec nad Beogradom
1993. Obračun u Kazino Kabareu
1993. Policajac sa Petlovog brda (TV serija iz 1993)
1994. Dva sata kvalitetnog programa
1994. Biće bolje
1993-1994. Srećni ljudi
1995. Nasleđe
1995. Otvorena vrata
1995. Vlemm toy Odyssea, To
1997. Laža i paralaža (film)
1997. Tri letnja dana
1998. Crveno, žuto, zeleno... kreni
1998. Kod Lude ptice
1998. Još tvoje ruže mirišu samoćom (TV)
1999. Kod male sirene
1999. Belo odelo
2000. Zemlja istine, ljubavi i slobode
2001. Crociati
2001. Normalni ljudi
2001. Bar - Beograd via Peking
2001. Blizanci
2002. Fazoni i Fore 2
2002. Mrtav 'ladan
2002. Mala noćna muzika
2002. Kazneni prostor
2003. Kazneni prostor 2
2003. Život je marš
2003. Siroti mali hrčki 2010
2003. Ledina
2004. Poljupci
2004. Pad u raj
2004. Jesen stiže, dunjo moja
2004. San zimske noći
2005. Na Badnji dan
2005. Mi nismo anđeli 2
2005. Dangube!
2005. Libero
2005. Potera za sreć(k)om
2005. Made in YU
2005. Lele, bato
2006. Ljubav, navika, panika
2006. Drugo stanje
2006. Rekonvalescenti
2006-2007. Agencija za SiS
2007. Pozorište u kući (2007)
2007-2008. Kafanica blizu SiS-a
2007-2008. Naša mala klinika (Srbija)
2008. April i detektivi
2009. Drug Crni u Narodnooslobodilačkoj borbi
2009. Sveti Georgije ubiva aždahu
2009-2010. Selo gori, a baba se češlja (TV serija)
2010. Ma nije on takav
2010. Montevideo, Bog te video!
2012. Montevideo, Bog te video! (TV serija)
2013. Montevideo, Bog te video!: priča druga
2013. S/Kidanje
2013. Vilenjakova priča
2013. O bubicama i herojima
2013. Ravna Gora (TV serija)

Iz Vikipedije, slobodne enciklopedije
Podeli:



Preporucujemo

Netflix najavio dokumentarni film o američkom reperu The...
Festival animiranog filma Tricky Women 2021
Još sedam dana do kraja konkursa za Ukrštene umetničke...
Bioskop Vilin Grad - Repertoar od 25. februara do 3. marta
U susret sinhronizovanoj avanturi "Duša" pitali smo Marka...
Ljubav ispod zlatnog bora - nova serija na Superstar TV
Delegacija Filmskog centra Srbije na snimanju filma „Prvi...
Kultni filmovi svetske kinematografije ponovo na FEST-u
Najveća čudovišta na velikom platnu Cineplexx bioskopa
Repertoar Cineplexx Niš bioskopa od 25. februara do 3....
Merlinka festival dobitnik nagrade Međunarodne lezbejske i...
Tozovac: Život Tome Zdravkovića bio dosadan, nema...
Martin Scorsese: Stranice poput Netflixa su obezvredile...
Učestvuj u konkursu: Šta tvoju dušu čini srećnom
Tajvanski film "Sunce" tretira krivicu i iskupljenje kroz...
Monster Hunter (2020) - uskoro