•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Slučaj ''Khodorkovsky'' potresa Moskvu

''Khodorkovsky'' je film o Rusu koji je trenutno u zatvoru, a “samo” zato jer se zamerio aktualnom ruskom premijeru Vladimiru Putinu. Naime, podržavao je opoziciju, nevladine organizacije i nezavisne novine.

Film je u moskovske bioskope trebao doći 1. decembra, ali većina je najavila kako ga neće prikazivati. Samo jedan bioskop u Moskvi je potvrdio da će emitovati film, bioskop ''Eldar''. Neki od ljudi zapošljenih u bioskopima priznaju kako su dobijali pozive iz ministarstva kulture kojima se na indirektan način sugeriše da bi se trebalo otkazati prikazivanje filma. Mnogi se boje za svoj posao, ali i za eventualne drugačije posledice.

Khodorkovsky, nekad jedan od najbogatijih Rusa u zatvoru je već osam godina, a trebao bi izaći 2016. godine. Mnogi predviđaju da neće izaći sve dok je Putin na vlasti. Naime, ovaj je Rus, vlasnik naftne kompanije Yukos, prvo je optužen da nije platio porez za prodatu robu, a kasnije da je tu robu zapravo – ukrao. Svakako, mnogima ništa nije jasno, osim da se radi o politički isceniranom procesu.

Ovaj dokumentarac je režirao nemački režiser Cyril Tuschi.

Podeli:



Preporucujemo

Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...