•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Snowpiercer (2013)

Snowpiercer je Americki postapokalipticni distopijski triler emitovan prvi put 2020e godine. Baziran na istoimenom filmu iz 2013e godine reziranom od strane Bong Joona.

Greskom naucnika koji se bave pojacanim globalnim zagrevanjem I njihovim pokusajem da planetu ohlade dolazi do totalnog smrzavanja citave planete, temperature se danima smanjuju sa prognozama do 200 podeoka ispod nule. Zivot svih nastanjenih organizama na planeti zemlji je stavljen na kocku.

Dobro upoznat naucnim istrazivanjima koji se tajno vrse, mr. Wilford, inzenjer koga tumaci Sean Bean {poznat po ulozi Neda Starka u HBO seriji Game of Thrones}, je vec odavno kreirao svoju vrstu Nojeve Arke u vidu voza sacinjenog od 1001 vagona. Karte za ovu voznju zivota su dodeljene po specijalnim kriterijumima, zaslugama, fizickoj I mentalnoj sposobnosti, razlicitosti u licnostu , staroscu I zeljama. Ova isprva naivna arka jeste dobro osmisljena u svakom pogledu ukoliko dublje ne zalazite u problematiku ovog prezivljavanja. Postoje vagoni agrosektora, proizvodnje, medicinske nege, nocnog zivota, administrativne uprave, kao I skole, istrazivacki centri, bolnice I restorani. Podela medju klasama je sve izrazenija kako vreme prolazi, Ljudi postaju suroviji, demokratija se gubi, izopacenost koja je izazvana uskim prostorom kao I tugom za vazduhom, prirodom I svemu organskom jezi sve u nama. Akcenat u ovoj seriji jeste socijalni, drustveni problem koji nastaju u drustvu nakon pretrpljenih katastrofa, bolova, nemastina I izopacenih tiranskih vladara. Problematika oko mnogih pitanja realnog opstanka se u ovoj seriji stalno namece ali Ukoliko ste spremni da ovu seriju pratite povrsno bez previse uplitanja u mehanicke detalje ova serija bice odlicna zabava za Vas.

Autor: Milena Milenković

Žanr:akcija, sf, triler
Godina:2013
Reziser:Bong Joon Ho
Scenario:Jacques Lob, Benjamin Legrand, Benjamin Legrand
Uloge:Chris Evans, Jamie Bell, Tilda Swinton
Uzrast:R
Box office:86.7M USD
Studio:SnowPiercer, Moho Film, Opus Pictures
Zemlja:United States
Website:snowpiercer-film.com
Jezik:engleski
Trajanje:126 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Prijatelji u Nišu
Otvorene prijave za nagrade Srce Sarajeva za TV serije 30....
Velika pretpremijera filma DINA DRUGI DEO u Cinestaru