•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Solaris (2002)

Solaris je naučno – fantastični film napravljen 2001. po romanu Stanislaw-a Lem-a i filmski je rimejk filma Solyaris iz 1972. godine, koji je režirao Andrei Tarkovsky. Na putovanju na kom postoje samo izbori i nema odgovora, Solaris dotiče realnu stvarnost. Specijalni efekti su izražajniji i od Kubrick kinematografije, dok tema podseća na saradnju Steven Soderbergh-a i James Cameron-a.

Svemirski brod Prometheus je poslat na istraživanje misterioznog prostora planete Solaris. Kris Kelvin, koji je klinički psihijatar, je poslat u istraživanje. On nalazi dva mrtva člana posade na brodu. Postoje i gosti na brodu koji se pojavljuju zbog svetla koje ih čini predstavnicima ljudi koji su nekad živeli. Ove atomske vizije ljudskih bića žive i dišu od ljudskih sećanja. Njihov odnos je lucidan, bez fizičkog dodira. Kelvinov gost je njegova žena Rheya, koja je izvršila samoubistvo pre godinu dana. Natascha McElborne glumi Kelvinovu životnu ljubav u prošlosti. Kelvin zna da je to bila realnost i njena senka ga prati. Na brodu ništa nije onako kako se prikazuje i Kelvin donosi odluke u nerealnom svetu koji nije definitivan. Kelvin je na svojoj misiji realno, ali bez jasnog odgovora šta je u biti sigurno. Dodatno on gubi osećaj realnosti. Film održava Vaš osećaj stvarnosti i realnosti veoma dobrom režijom. Nema čudovišta, jeftinih akcionih scena i sličnih naučno-fantastičnih izazova. Gledalac je pomeren u tajanstven svet prateći Kelvin-a. Poznati, popularni glumci daju atraktivnost. Cloney je naravno šarmantan, a Jeremy Davies je jedan od članova posade koji je izgubio pamćenje. Kamera i muzika su odlično uklopljeni i upotpunjuju naučnu fantastiku.

Solaris je lep film, spor i bez akcije. Film zabavlja udaljavanjem od poznatog sveta i uvrtanjem realnosti. Misao je provokativna, a karakteri vas inspirišu. Film sjajno prikazuje probleme svih na brodu i međusobno skrivanje tajni u toku razvoja radnje. Solaris je drugačiji film u predstavi naučno fantastične teme.

Žanr:drama, misterija, romansa
Godina:2002
Reziser:Steven Soderbergh
Scenario:Stanislaw Lem, Steven Soderbergh
Uloge:George Clooney, Natascha McElhone, Ulrich Tukur
Uzrast:R
Award:2 osvojene
Studio:Twentieth Century Fox Film Corporation
Zemlja:United States
Website:www.foxmovies.com
Jezik:Engleski
Trajanje:99 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila