•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Sony Pictures odbija da pušta velike filmove u bioskope dok se pandemija ne završi

Dok su Warner Bros. i Disney testirali situaciju na bioskopskim blagajnama izdanjima Tenet i The New Mutants, Sony Pictures neće ići njihovim stopama. Bar ne uskoro. Studio je potvrdio da neće puštati nikakve veće hitove u bioskopima dok se stvari ne vrate u normalu ili bar nešto mnogo bliže normali. To znači da bi filmovi poput Venom 2 mogli biti još udalјeniji nego što se ranije očekivalo, u zavisnosti od toga kako se stvari odvijaju.

Ova vest dolazi direktno od predsednika kompanije Sony Pictures Entertainment Tony Vinciquerra. Nedavno je bio gost na konferenciji za medije, komunikacije i zabavu Bank of America za 2020. godinu. Tokom konferencije, Vinciquerra se pozabavio idejom puštanja blokbastera na trenutnom tržištu, pošto se bioskopi ponovo otvaraju u SAD-u i širom većeg dela sveta. Evo šta je o tome imao da kaže.

„Ono što nećemo učiniti je da pogrešimo stavlјajući na tržište vrlo, vrlo skup film od 200 miliona dolara ukoliko nismo sigurni da su bioskopi otvoreni i rade sa značajnim kapacitetom“.

Dok se bioskopi ponovo otvaraju, postoji dosta upozorenja. Kao prvo, većina bioskopa radi sa znatno smanjenim kapacitetom. U mnogim slučajevima gledališta su ograničena na 25 posto kapaciteta. Pored toga, kao što smo videli i kod Tenet-a i kod The New Mutants-a, ovi filmovi ne uvlače ono što bi inače mogli u tipičnim uslovima. Imajući to na umu, Sony ne smatra vrednim rizika da objavi nešto poput Ghostbusters: Afterlife dok se ne uvere da imaju dobre šanse da na blagajnama ostvare razuman povraćaj ulaganja.

Sony ima veliku listu filmova čije se premijere očekuju, uklјučujući Morbius, Venom: Let There Be Carnage, Peter Rabbit 2 i Monster Hunter. Svi ovi, zajedno sa Ghostbusters: Afterlife, trebalo je da stignu 2020. Ali kako su se bioskopi gasili, svi su kasnili. Čini se da su datumi izdavanja trenutno postavlјeni okvirnije od svega. Govoreći dalјe, Tony Vinciquerra je ovo imao da doda, nagoveštavajući da će se stvari promeniti u pogledu distribucije, čak i kada se svet vrati u normalu.

„Videćete da se tokom narednih šest meseci događa mnogo čudnih stvari u tome kako se filmovi puštaju, kako su raspoređeni, kako se plasiraju na tržište, ali kad se vratimo u normalu, naučili smo mnogo toga, mislim i pronašli načine da radimo nešto drugačije i nadam se bolјe“.

Srećom, Spider-Man 3 još nije ni sniman i dovolјno je daleko da Sony-eva strategija verovatno neće uticati na trenutne planove izdanja. Najviše će uticati na filmove koji su u gotovi i koji čekaju puštanje na tržište. Iako za sada blokbasteri nisu dostupni, Sony još uvek ima nekoliko manjih filmova koji se pojavlјuju u bliskoj budućnosti.

Podeli:



Preporucujemo