•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Srpska premijera filma „Kristina“ Nikole Spasića na 28. FAF-u

Posle nagrade u Sevilji „Kristina“ na FAF-u.

Srpska premijera filma „Kristina“ autora Nikole Spasića biće održana u subotu, 26. novembra u 21.30h u Domu omladine Beograda u okviru programa Hrabri Balkan na Festivalu autorskog filma.

Nikola Spasić je za ovo ostvarenje osvojio nagradu za najboljeg reditelja na 19. Festivalu evropskog filma u Sevilji za prvi ili drugi film, kao i Gran pri na 33. Međunarodnom filmskom festivalu u Marseju – FIDMarseille u kategoriji Prvi film (First Film Award), kao i nagradu za najboljeg snimatelja filma (Igor Lazić).
Igrani film zasnovan na stvarnoj ličnosti Kristini koja u filmu glumi samu sebe. Kristina je transrodna seks radnica koja živi sa mačkom, sakuplja antikvitete i prolazi kroz sesije regresije bez hipnoze. Posle jedne seanse, slučajno upoznaje Marka i u tom trenutku se rađa platonska ljubav između ovo dvoje ljudi čiji slučajni susreti tek predstoje. U potrazi za antikvitetima, Kristina sve više otkriva hrišćanstvo i prihvata ga kao jedinu istinu. Marko prihvata Kristinu kao ženu, ali mu smeta što ona ne može da mu rodi decu.

Nikola Spasić diplomirao je filmsku režiju na Akademiji umetnosti u Novom Sadu. Master studije montaže završio je na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu, a trenutno je na završnoj godini doktorskih studija na Akademiji umetnosti u Novom Sadu. Njegov dokumentarni film Zašto je Dragan napravio orkestar (2017) prikazan je na više od 40 festivala širom sveta i osvojio je nekoliko nagrada.

Ulaznice za film mogu se nabaviti na blagajni Doma omladine, kao i onlajn putem tickets.rs

Podsećamo da Festival autorskog filma počinje u petak, 25. novembra projekcijom filma Duhovi ostrva Martina Mekdone u 19 časova u mts Dvorani.

Program Festivala autorskog filma nalazi se na sajtu faf.rs. Ulaznice za FAF mogu se naći na blagajnama bioskopa mts Dvorana, Dvorana Kulturnog centra Beograda, Dom omladine Beograda, Jugoslovenska kinoteka, Dom kulture „Studentski grad“ i Cine Grand Rakovica, kao i putem servisa tickets.rs.

Podeli:



Preporucujemo