•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Srpski film "Strano telo" u programu festivala u Veneciji

Kratki igrani film "Strano telo" mladog reditelja Dušana Zorića premijerno će biti prikazan u takmičarskom programu selekcije Horizonti na 75. Filmskom festivalu u Veneciji, saopštili su producenti.

Film "Strano telo“ je priča o momku Marku, koji pokušavajući da svojim zgodnim prijateljima dokaže muškost, izlazi u noć da nađe devojku.

U susretu sa žrtvom seksualne traume iz prošlosti, on otkriva agresivni deo svoje ličnosti.

Glumačku podelu čine Dubravka Kovjanić, Marko Grabež, Mihajlo Jovanović, Miodrag Dragičević i Sara Simović.

Dvadesetpetogodišnji reditelj filma Dušan Zorić je student završne godine filmske i TV režije na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu.

Njegov kratki igrani film "Paraliza" (2016) prikazan je na Pulskom filmskom festivalu, dok je dokumentarni film "Ljubav" imao internacionalnu premijeru na festivalu Visions du Réel u Švajcarskoj.

Film "Ljubav" takođe se našao i u programu Sarajevo film festivala, Beldocs festivala i drugih.

Scenario uz reditelja potpisuje Boris Grgurović, direktorka fotografije je Milica Drinić, a montažerka filma je Olga Košarić.

Zvuk potpisuju Milan Antić, Uroš Todorović i Antonio Andrić.

Za kostim su bile zadužene Milica Požar i Nena Šmitran za šminku Jana Škobić, a scenografiju je radila Lenka Debeljak.

Producenti filma su Nevena Petrović i Čarna Vučinić.

Film "Strano telo" nastao je u produkciji Fakulteta dramskih umetnosti pod mentorstvom reditelja Darka Bajića i Maje Miloš, i u saradnji sa producentskom kućom Non-AlignedFilms.

Venecijanska "Mostra" je najstariji filmski festival na svetu i zajedno sa Kanom i Berlinom jedan od najuglednijih festivala na svetu.

Ove godine održava se od 29. avgusta do 8. septembra.

Podeli:



Preporucujemo

YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu
Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...