•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

'Staljinova smrt' Armanda Ianučija u bioskopima od četvrtka

Politički život Sovjetskog Saveza tokom 50-ih godina dobija crnohumornu formu u novom filmu „Staljinova smrt“, majstora političke satire Armanda Ianučiija. Ova ekranizacija francuskog stripa La mort de Staline stavlja u fokus političke mahinacije i previranja posle smrti nekadašnjeg sovjetskog lidera Josifa Visarionoviča Staljina, i prikazuje ih na najzabavniji mogući način.

Radnja filma se odvija u Moskvi, 1953. godine. Nakon smrti sovjetskog diktatora Staljina, sledi kompletni haos u vrhu vlasti, kao i borba za upražnjenu poziciju. Među moćnicima koji započinju nadmetanje za prevlast su Georgij Maljenkov (Džefri Tambor), Nikita Hruščov (Stiv Bušemi), i šef policije Lavrentij Berija (Sajmon Rasel Bil). Dok oni prave pometnju, svađaju se i zabijaju jedni drugima nož u leđa, ko vodi državu?

Kombinujući intrigu i napetost sa parodijom, ova drska komedija obećava odličnu zabavu, bar sudeći po izvanrednoj glumačkoj postavi u kojoj su Džefri Tambor, Stiv Bušemi, Rupert Frend, Džejson Ajzaks i Sajmon Rasel Bil, koji stvaraju urnebesnu atmosferu kakvu imaju najbolje engleske komedije. Ianučiju su saradnici u stvaranju ove priče bili Dejvid Šnajder i Ian Martin.

Film „Staljinova smrt“ je premijerno prikazan na Filmskom festivalu u Torontu, kada je dobio vrlo pozitivne kritike medija i filmskih kritičara. Uprkos međunarodnom uspehu, u Rusiji je ovaj film izazvao velike kontroverze, zbog čega je i zabranjeno njegovo prikazivanje.

Domaća publika će imati priliku da pogleda ovo ostvarenje od četvrtka, 22. februara u bioskopima širom Srbije.

Podeli:



Preporucujemo

Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila