•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Statični kadrovi umontirani u master sa vožnjom

Kadar sa vožnjom unapred može da se montira sa kat-evej kadrovima. Pokret kamere i aktera se održava stalno u masteru. Odgovarajući kat-evej kadrovi se usecaju i oni komentarišu ili naglašavaju smisao priče. Evo jednostavne scene:

Kadar 1. Ameriken čoveka A. Donji rakursi, kamera se kreće nazad sa akterom koji ide prema nama. On ima slušalice na ušima i mali mikrofon ispred lica. Drži tablu sa kontrolnim listama i kreće se duž podzemne kontrolne sobe pune ljudi. A: "Sve je u redu. Da čujemo vaš poslednji izveštaj."

Kadar 2. Krupni plan B. Sedi levim profilom prema kameri, ispred velike kontrolne table. Pritiskuje neke prekidače.

B: "Kompjuter je spreman, gospodine."

Kadar 1. Ameriken A. Kamera u vožnji unazad snima A koji se kreće prema nama. A: "O.K. Bark?"

Kadar 3. Krupni plan C. On stoji ispred table sa instrumentima, desnim profilom okrenut kameri. C: "Pravac je na signalu."

Kadar 1. Ameriken A. Kamera u vožnji unazad. A proverava svoju listu sa olovkom. A: "Paljenje spremno?"

Kadar 4. Krupni plan D. Ledjima okrenut prema nama, sedi ispred dva tv ekrana, na njima se vidi raketa na lansirnoj rampi.

D: "Da, gospodine. Imamo zeleno svetlo".

Kadar 1. Ameriken A. Ide prema nama i zastaje. Kamera staje takodje, kadrirajući ga u amerikenu. A: "Uredu. Kontrola, dva minuta do lansiranja".

Kao što se vidi u primeru, odnos pitanja i odgovora daje slikama veću povezanost, iako u ovom slučaju ni jedan od aktera nije imao odgovarajuću osu akcije. Sva četiri čoveka ledjima su okrenuti jedan drugom.

Podeli:



Preporucujemo

Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...
YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu