•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Stephen Hawking imao samo jednu želju za svoju biografsku dramu

Još je malo ostalo do svetske premijere biografske drame o Stephenu Hawkingu, a pojavile su se i zanimljive pojedinosti.

Film The Theory of Everything (Teorija svega) govori o životu poznatog fizičara Stephena Hawkinga i vezi s njegovom suprugom Jane Wilde (Felicity Jones). Budući da je već prikazan na tri filmska festivala (Kanada, SAD, Meksiko), kritičari za film imaju samo reči hvale, a posebno za izvedbu Eddieja Redmaynea koji je igrao Hawkinga.

Glumac se detaljno pripremao za zahtevnu ulogu proučavajući pacijente koji boluju od ALS-a te radeći s koreografom i to je toliko dobro savladao da su se producenti zabrinuli da neki dijalozi neće biti razumljivi pa su hteli da ubace titlove što je Hawking odbio kao ideju.

Yahoo Movies piše da je sam Stephen Hawking učio Redmaynea kako da govori kao on, što je glumac potvrdio: "Stephen me pitao glumim li ga preko računarskog glasa. Kada sam rekao da da, komentarisao je kako mu je glas pre toga postao vrlo nerazumljiv te da je od izuzetne važnosti da se to tako prikaže kako bi ljudi što bolje shvatili bolest."

Koliko je na kraju Redmayne uspio u svojoj glumi govori i činjenica da je Hawking bio ganut do suza kada je pogledao film na Toronto filmskom festivalu (TIFF-u).

The Theory Of Everything u bioskope dolazi početkom 2015. godine.

Podeli:



Preporucujemo

Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...
YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu