•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Stiže domaća verzija serije "Dva i po muškarca"

A ako su neki sitkomi bili gledani i reprizirani u Srbiji od početka 2000-tih, onda su to "Prijatelji", "Štreberi" i "Dva i po muškarca".

I upravo će popularna serija sa Čarlijem Šinom i Džonom Krajerom dobiti srpsku verziju, doduše sa malo više članova porodice.

Nije retka pojava da neki film ili serija dobiju novu verziju u zemljama u kojima su postigli naročitu popularnost.

Domaća verzija sitkoma nosiće naziv "Tri muškarca i tetka", a u glavnim ulogama će se naći Marko Јanketić, Petar Benčina i Јelisaveta Seka Sablić.

"Toliko godina već gledamo i uživamo u "Dva i po muškarca" i možda niko nije imao ni adekvatnu ideju, a ni dovoljno hrabrosti da uradi omaž toj seriji. Јa sam ubijeđen da je ovo super stvar i i imamo pozitivnu tremu kako sve polako kreće" kaže za BBC na srpskom Nikola Burovac, jedan od tvoraca serije.

Kontroverznog plejboja koga u originalu glumi Čarli Šin u domaćoj verziji tumačiće Marko Јanketić.

"Marko se fantastično snašao u toj ulozi. Toliko dobro se identifikovao s likom, nosi ga fantastično i to će biti pun pogodak", tvrdi Burovac.

Njegov manje uspešni brat, kiropraktičar Alan koga je žena ostavila, takođe dobija srpskog dvojnika – nesnađenog programera glumiće Petar Benčina.

"Benčina ovog puta glumi iz kontre, jer je dosad uvek portretisao šmekera, a sada glumi jednog smotanog lika koji potpuno izgubljen u vremenu i prostoru i koji živi sa sinom na račun tetke i brata", pojašnjava Burovac.

U originalnom sitkomu postoji mnogo ženskih, najčešće epizodnih uloga.

Najupečatljivija su svakako pojavljivanja Končate Farel koja glumi Bertu, Holand Tejlor koja glumi majku Čarlija i Alana, ali i Melani Linski koja glumi Rouz, Čarlijevu ljubav.

Za razliku od originala, uloga Seke Sablić će biti centralna.

"Tetka je bivša komunistkinja, nekadašnja visoka funkcionerka SPS-a i bivša direktorka Dafiment banke. Odatle joj i novac da živi u vili od 300 kvadrata", kaže autor serije.

U seriji će se takođe naći i devetogodišnji sin lika Petra Benčine.

Pojavljuje se i tetkin bivši ljubavnik koga igra Petar Božović, koji dolazi iz Nemačke. On je nekada radio u državnoj bezbednosti i bio drugi čovek posle Јovice Stanišića, tako da je on saznao da je otac jednog od braće.

Scenario za seriju Tri muškarca i tetka piše Kosta Peševski, koji je radio na serijama "Istine i laži" i "Žigosani u reketu".

Peševski ističe da je serija donekle inspirisana sitkomom "Dva i po muškarca", ali da ne predstavlja rimejk.

"Kada sam znao za koga pišem, to mi je umnogome olakšalo kompoziciju likova i njihovo osmišljavanje. Seka je najbolji primer, kada pišete za glumicu takvog kalibra, to uprošćava proces u glavi.", kaže Peševski.

Početak snimanja zakazan je za sredinu juna u jednoj vili u beogradskom naselju Dedinje. Snimanje serije je malo otežano usled aktuelne pandemije, ali to ne utiče na raspoloženje ekipe.

"Vodimo računa o svim merama. Radimo u manjim grupama, Seka na svakoj probi nosi masku", kaže Nikola Burovac.

On dodaje da je socijalna distanca i dalje na snazi, ali da je energija koja spaja glumce i ekipu "fantastična".

"Kada svi znaju da imaju zadatak da naprave paralelu velikog sitkoma kakav je "Dva i po muškarca", svi su na visini zadatka. Nama je toliko zabavno i jedva čekamo da krene snimanje a potom i emitovanje", kaže Burovac.

Scenarista Kosta Peševski veruje da će publika vrlo brzo zavoljeti seriju.

Podeli:



Preporucujemo

Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...