•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Sto ostvarenja na Beldoksu

Ostvarenjima "Poslednja avantura Kaktus Bate" Đorđa Markovića i "Slatko od Ništa" Borisa Mitića, u Sava centru večeras počinje 11. Međunarodni festival dokumentarnog filma Beldoks.

Na svečanoj ceremoniji publici će se obratiti slavni Ejbel Ferara, jedan od najavangardnijih reditelja današnjice, a u Beograd stiže sa novim provokativnim filmom "Trg Vitorio". Do 14. maja biće prikazano 98 filmova u četrnaest selekcija. Beldoks će ove godine predstaviti oko sto gostiju, među kojima su i najznačajniji autori svetske dokumentaristike, Anjes Varda, Klod Lancman, Ulrih Zajdl, Žoao Pedro Rodrigez, Rut Bekerman.

U međunarodnom takmičarskom programu videćemo dvanaest ostvarenja najbolje svetske produkcije, a tu su još tri segmenta Beldoksa - Front Page, sa filmovima koji se bave aktuelnim političkim i socijalnim temama, Planet Earth i Fireworks, dok će u fokusu festivala biti kinematografije Litvanije, Letonije i Estonije. Program biografskih dokumentaraca prikazaće izuzetne priče "Valdhajmov valcer" Rut Bekerman, Westwood: Punk, Icon, Activist Lorne Taker o modnoj kreatorki Vivijen Vestvud. Ove godine uvodi se i novi program radikalnih dokumentaraca i hibridnih žanrova pod nazivom "Meteori".

Beldoks će upriličiti i dve retrospektive - austrijskog reditelja Ulriha Zajdla i slovenačkog autora Vlada Škafara, jednog od najznačajnijih dokumentarista sa ovog prostora, koji će biti i gost festivala.

Domaći takmičarski program prikazaće osam ostvarenja, u trku za nagrade, pored filmova "Slatko od Ništa" i "Poslednja avantura Kaktus Bate", ulaze "4 godine u 10 minuta" Mladena Kovačevića, "Putovanje kroz crnu rupu" Aleksandra Nikolića, "Doći će žuti ljudi sa Istoka i piće vodu iz Morave" Tanje Brzaković, a 11. Beldoks će biti zatvoren "Okupiranim bioskopom" Senke Domanović.

Podeli:



Preporucujemo

Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...