•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Suicide Squad (2016)

Suočena sa svetom bez Supermana (kao što je otkriveno u filmu „Batman vs Superman: Dawn of Justice“) i zaštitom koju on pruža od globalnih pretnji, zvaničnik vlade Amanda Waller (Viola Davis) ima ludi rezervni plan. Umesto da pusti da superzlikovci trunu iza rešetaka, ona predlaže da se njihovi talenti iskoriste za opšte dobro.

Wallerova priznaje da njihovo kontrolisanje može biti problematično, ali ona ima pravog čoveka za taj posao: opasnog pukovnika Ricka Flaga (Joel Kinnaman) koji ne trpi gluposti.

Iako su nadređeni Wallerove skeptični u vezi njenog plana, oni su u istoj meri zabrinuti zbog mogućnosti da budu uhvaćeni nespremni. Zbog toga joj daju zeleno svetlo da oslobodi odred visoko kvalifikovanih sociopata – među kojima je hladnokrvni ubica Deadshot (Will Smith), zanimljiva seksi psihopata Harley Quinn (Margot Robbie) i piroman kojeg izjeda osećaj krivice - Diablo (Jay Hernandez).

Međutim, tim još uvek nije potpuno ni oformljen, a Enchantress (Cara Delevingne), zli duh s kojim je Wallerova dobro upoznata, odlučuje da uništi ljudski rod. Biće potrebna potpuna posvećenost neisprobanog Suicide Squad-a da bi je pobedili.

Nažalost, ovaj tim privukao je pažnju još jednog superzlikovca: Jokera (Jared Leto), koji je odlučan u svojoj nameri da spasi Harley Quinn i nastavi njihovu uvrnutu romansu.

„Suicide Squad“ imao je potencijal da bude urnebesno nedoličan kao „Deadpool“, iznenađujući bioskopski hit o sličnom heroju – sociopati. Umesto toga, ovo je još jedan u nizu filmova koji se oslanja na specijalne efekte da odvuku pažnju gledalaca od priče koja je prenaduvana i razočaravajuća.

To je pravo razočarenje koje nam dolazi od pisca-režisera Davida Ayera, čiji je poslednji film – vrhunska drama iz Drugog svetskog rata po imenu „Fury“ (2014) – imao moralnu pouku i osećaj hitnosti. Nasuprot tome, „Suicide Squad“ je jedna beskrajna zbrka.

Međutim, Smith daje svoju uobičajenu harizmu Deadshotu, Davis pruža strašan autoritet Wallerovoj, a Robbie je površna ali deluje zabavno kao Harley Quinn. A u ulozi Jokera, Leto predstavlja dostojnog naslednika Jacka Nicholsona i Heatha Ledgera.

„Suicide Squad“ uvodi nove strip junake u filmske vode i kao takav ima sigurno neke nedostatke, ali oni nisu baš toliki da bi se smatrao lošim ili neuspešnim filmom.

Žanr:akcija, avantura, fantazija
Godina:2016
Reziser:David Ayer
Scenario:David Ayer
Uloge:Will Smith, Jared Leto, Margot Robbie
Uzrast:PG-13
Box office:325M USD
Studio:Atlas Entertainment, DC Comics, DC Entertainment
Zemlja:United States
Jezik:engleski
Trajanje:123 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...
YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu