•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Superheroes (2011)

Ovo je nešto što nemamo sreću da gledamo često: dokumentarni film o stvarnim kostimiranim osvetnicima, ljudima koji rade simpatične, glupe ili opasne stvari, ali ih povezuje jedna stvar: svi imaju kostime.

Zapanjujuće je koliko tih ljudi zapravo ima. Film je izbliza pokrio dvadesetak ili malo više osoba, pričalo je manje više nešto preko trideset, a samo snimljeno je mnogo više. I sve to samo na teritoriji USA. Neki od njih su šoumeni, koriste kostim da privuku pažnju i da urade nešto što smatraju dobrim. Neki skupljaju dobrotvorne priloge, neki pomažu beskućnicima a neki organizuju događaje koji povezuju lokalne zajednice. Drugi, opet, žele da urade nešto više. Pomažu u potrazi za nestalim osobama, rasteruju dilere droge iz parkova ili samo izlaze noću u patrolu i pomažu policiji. Na našu veliku radost, ima i onih koji su zastrašujuće ozbiljni. Oni treniraju prave borilačke veštine, rade u timovima i izlažu se stvarnoj opasnosti u pokušaju da daju svoj doprinos smanjenju kriminala. Ono što im je svima zajedničko je da su u nekom trenutku shvatili da žele da urade nešto više. Neki su nezadovoljni poslom, drugi nemaju ideju šta bi radili u životu, treći su reformisani kriminalci... Ali svi su shvatili da spasavanje čovečanstva uvek počinje od pojedinca, i da oni žele da budu taj pojedinac.

Ko god je sa oduševljenjem čitao superherojske stripove, gledao superherojske filmove ili ikada maštao o supermoćima koje bi želeo da ima bi trebalo da pogleda ovaj film da bi shvatio kolika je ljudskost, predanost i hrabrost potrebna da bi neko bio heroj. Svi ostali su dobrodošli da se pridruže, jer je ovo jedan od retkih filmova koji daje nadu i širi optimizam, istovremeno ostajući duboko realističan.

Žanr:dokumentarni, akcija, komedija
Godina:2011
Reziser:Mike Barnett
Studio: Theodore James Productions
Zemlja:United States
Jezik:Engleski
Trajanje:90 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila