•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Susan and God (1940)

Reč je o vrlo neobičnom spoju komedije i drame, koja svojevremeno nije imala velikog i širokog odjeka, ali je u vreme svog nastanka bilo vrlo popularna u visokim američkim društvenim krugovima.

Film je snimljen na temelju vrlo popularne istoimene drame Rachel Crothers. Reč je o sofisticiranoj komediji o ženi iz visokog američkog društva koja "doživljava prosvetljenje" tokom svog puta po Engleskoj. Naravno, potpuno zanemaruje porodicu, supruga Barryja i kći Blossom. Jedan od uzroka njenog preobražaja je svakako i bivši mužev alkoholizam. Kako bi je pridobio ponovno za porodicu, on s njom sklapa sporazum: ona će provesti celo leto s porodicom, a dobiće razvod ako se on samo jednom "oklizne".

Žanr:drama, komedija
Godina:1940
Reziser:George Cukor
Scenario:Anita Loos, Rachel Crothers
Uloge:Joan Crawford, Fredric March, Ruth Hussey
Studio:Metro-Goldwyn-Mayer (MGM)
Zemlja:United States
Jezik:Engleski
Trajanje:117 minuta
Podeli:



Preporucujemo

YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu
Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...