•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Sutra počinje 12. Festival savremenog plesa i performansa KONDENZ

Predstavom “Efemerne konfesije – songovi o dekadenciji, krizi očinstva i alkoholu” svečano će biti otvoreno dvanaesto izdanje Festivala savremenog plesa i performansa Kondenz sutra (u sredu, 23. oktobra) od 20 sati, u Kulturnom centru Grad. U organizaciji Stanice Servisa za savremeni ples, festival će se održati od 23. oktobra do 4. novembra na više lokacija u Beogradu. Tokom festivala biće izvedeno jedanaest performansa, a ulaz na sve programe je besplatan.

Druge festivalske večeri, u četvrtak, 24. oktobra od 20 sati u Bitef teatru, Rita Gobi iz Mađarske izvešće performans “Volitant” koji predstavlja stanje između „već-ne-tu“ i „još-ne-tu“ uvodeći nas u svet metamorfoze.

Izvođenje performansa “Doći će partizani opet” Dušana Murića zakazano je za 25. oktobar od 20 sati u Magacinu, gde će na istom mestu 26. oktobra od 17 sati biti predstavljeno “Delo u hodu” Teodora Tajhmana, Dunje Crnjanski i Frosine Dimovske. Imerzivni “Poiesis sopstva” Snježane Premuš biće izveden u dva termina u Magacinu - 27. oktobra od 16 sati i 28. oktobra od 20 časova. Zbog ograničenog mesta, za gledanje ove predstave potrebna je prijava na mejl: stanica.info@gmail.com.

U nedelju, 27. oktobra od 20 sati u Bitef teatru na programu je njujorška plesna predstava “Jugoslavija”, Mariane Valensije, koja istražuje teme transmisije, prevoda, relacija, blizine i mešanja iz različitih uglova posmatranih anegdotskih, istorijskih, i opservacijskih tekstova.

Javno slušanje audio performansa “Radovi na sceni“ u izvođenju glumca Milutina Dapčevića nastalog u okviru nacionalne postavke Srbije na Praškom kvadrijenalu scenskog dizajna i scenskog prostora 2019. godine održaće se 29. oktobra od 18 sati u Ostavinskoj galeriji.

Aleksandar Georgiev i Dario Barreto Damas, umetnici iz Makedonije i Španije, nastupiće sa predstavom “Mesečina” 30. oktobra u 20 sati, u Centru za kulturnu dekontaminaciju. Ovaj performans predstavlja koreografski projekat fokusiran na pesničke strukture, inscenirano istraživanje raseljenih značenja i skrivenu stvarnost.

Zrinka Užbinec izvešće predstavu “Exploded Goo” 1. novembra u 20h u Magacinu. Reč je o koreografiji koja pokušava da sklopi čudovište u realnom vremenu. Inspirisana je isečcima iz plesnih slika i napravljena od eksplodiranih delova plesa, pokreta, gestova, slika i značenja.

Bogat program ovogodišnjeg Kondenza upotpuniće predstava “Van radnog vremena” Dejana Srhoja uz učešće 10 plesača iz Ljubljane i grupe domaćih učesnika, koja je u trodnevnoj radnoj sesiji u Beogradu kreirana specijalno za Kondenz festival, a koju će publika moći da pogleda 2. novembra u 17 sati u Ostavinskoj galeriji. Rad se bavi zajedničkim traženjem radosti u plesnom radu i uz pomoć koreografskih alatki. Svi sa prethodnim plesnim znanjem su pozvani da učestvuju.

“Neću dugo ostati ovde” Ide Daniel biće izvedena 2. novembra u Centru za kulturnu dekontaminaciju od 20 sati. U pitanju je predstava u kojoj se autorka bavi odnosom tela sa ženama koje ga “naseljavaju”, te preispituje kakvo je to telo u kome one uživaju.

Ovogodišnji program KONDENZ festivala u fokus interesovanja stavlja nekoliko ključnih tema, obrađenih kroz performanse, prezentacije, predavanja i razgovore. Ove godine posebna pažnja posvećena je predstavljanju njujorške savremene plesne scene, pitanju radnih odnosa i ženskog rada, kao i onima koja se bave rodnim identitetima i društvenim normama.

Foto: Kondenz promo, uz dozvolu za objavljivanje.

Podeli:



Preporucujemo

Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....