•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Sutra počinje Kondenz - festival savremenog plesa i performansa

Trinaesto izdanje Kondenza, festivala savremenog plesa i performansa pod sloganom „Dancing mantras / Mantre plešu” biće otvoreno u petak, 23. oktobra u 20h u Magacinu, kada će biti i izvedena predstava „Nothing can go wrong” Isidore Stanišić i Darje Janošević. U okviru festivala na programu je šest predstava i performansa, a biće održani i razgovori i predavanja, tribina, projekcija filma i predstavljanje knjige. Festival se održava kombinovano – u fizičkom prostoru i online u organizaciji Stanice Servisa za savremeni ples, i trajaće do 29. oktobra.

Predstava „Nothing can go wrong” Isidore Stanišić i Darje Janošević tematizuje ljudske strahove u kontekstu savremenog društva, kao i potrebu čoveka da se obezbedi u svakom segmentu svog života, što ga vodi ga ka sve većoj autoizolaciji.

Predstava „ЯTUCORA” Marka Milića i Jelene Vuksanović biće izvedena u subotu, 24. oktobra, u stanu na tajnoj lokaciji, za po jednog posetioca u polučasovnim intervalima. Istog dana od 20h u Magacinu na programu je solo plesni performans „Neusamljeno osamljen solo na vezi“ autorke i izvođačice Jelene Alempijević in Novog Sada.

U nedelju, 25. oktobra u Arboretumu Šumarskog fakulteta, u tri termina od 12, 13 i 14h, na programu je predstava „Razotkrivena priroda ili Priče o biljkama i radnicima” autora i izvođača Vladimira Bjeličića.

U utorak, 27. oktobra u 20 časova u Ateljeu 212 će biti izvedena predstava „Lounli plenet - turistička tura kroz dis(u)topiju” čiji koncept, tekst i izvođenje potpisuju Maja Pelević, Dimitrije Kokanov, Olga Dimitrijević, Tanja Šljivar i Igor Koruga.

Poslednjeg festivalskog dana, u četvrtak 29. oktobra, u 20h u Magacinu na programu je premijerno izvođenje predstave „Finale“ autorke i izvođačice Jane Milenković i saradnika i izvođača/izvođačica Isidore Popović, Đorđa Živanovića Grgura, Miloša Janjića, Alise Oravec, Simonide Žarković i Jovane Stojić.

U okviru ovogodišnjeg festivalskog izdanja biće održani i brojni razgovori i predavanja, tribina, projekcija filma i predstavljanje knjige.

Filozof i teoretičar umetnosti Andrija Filipović održaće online predavanje „Antropocenska ontosonografija: O planetarnom zvučnom okruženju”, Marijana Cvetković, producentkinja i jedna od kustoskinja festivala održaće prevadanje na temu „Kondenz festival: produkcija u obliku otpora”, kao i razgovor o knjizi „A Live Gathering: Performance and Politics in Contemporary Europe”, koji će voditi zajedno sa kourednicama knjige Anom Vujanović i Liviom Andrea. U sredu, 28. oktobra u 18 časova biće organizovana Čajanka – druženje i razgovor sa saradnicima i publikom.

Film “Dušan Murić: Prakse elementarne nesigurnosti” biće prikazan u ponedeljak, 26. oktobra, u 17h u Ostavinskoj galeriji, a u fokus stavlja delo Dušana Murića, koreografa, performera i zen anarhiste čiji rad i angažovani govor o svetu u kome živimo predstavlja jedinistvenu pojavu na našoj sceni.

Poseban segment festivala čini saradnja sa Institutom Servantes. Program Fiver-Servantes promoviše format plesnog videa koji je veoma malo zastupljen kod nas, ali i ples iz Španije kao najavu saradnje sa španskim umetnicima u narednom periodu. Kratkometražni filmovi iz selekcije „Fiver: Videoples” biće dostupni tokom 96 sati, počev od 27. oktobra u 18h do 31.oktobra. Radovi iz selekcije „Fiver: Tela u karantinu “biće dostupni od 26. oktobra. u 18h do 31. oktobra u 18h. Radovi se mogu videti na linku https://cultura.cervantes.es/belgrado/sr/fiver-2020---festival-internacional-de-cine/136907

Za sve predstave će broj publike će biti ograničen, a obavezna je prijava za dolazak na predstavu na mail adresu stanica.info@gmail.com. Za rad „ЯTUCORA” prijave se obavljaju na broj telefona 063 / 381109.

Festival su podržali Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije i Program Kreativna Evropa Evropske unije, a kroz projekte Life Long Burning i Dance On, Pass On, Dream On i mrežu European Dancehouse Network.

Podeli:



Preporucujemo