•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Sutra se otvara nova pozorišna letnja scena - TEATRIJUM u dvorištu Kapetan Mišinog zdanja

Otvaranje nove pozorišne letnje scene „Teatrijum“ najavili su osnivač pozorišta dramski umetnik Tihomir Stanić, prof. dr Ivanka Popović, rektorka Univerziteta u Beogradu, Radoslav Marjanović, predsednik gradske opštine Stari grad i Vladan Gajović, upravnik novog pozorišta. Teatrijum će biti otvoren u subotu, 3. jula u 21h predstavom „Na Drini ćuprija“ u dramskom tumačenju Tihomira Stanića u dvorištu Kapetan Mišinog zdanja.

Tihomir Stanić je ovim povodom izjavio: „Zadovoljstvo mi je da najavim otvaranje novog pozorišta Teatrijum, koje će delovati od 3. jula do 31. avgusta u dvorištu Kapetan Mišinog zdanja. Vladan Gajović i ja smo igrali ovde zajedno 1983. godine i odlučili da pokušamo da ponovo oživimo ovu scenu. Pomoć smo dobili pre svega iz Rektorata i od gospođe Ivanke Popović, kao i predsednika opštine Stari Grad Radoslava Marjanovića.“

Ivanka Popović je navela da Univerzitet pored funkcije obrazovanja ima i veoma važnu funkciju unapređivanja društva i komunikacije, a upravo to čini pozorište i dodala: „Želeli smo da obnovimo ovu scenu i tradiciju uz, nadam se, dugoročnu saradnju. Starija publika se rado priseća čarolija letnjih večeri u Kapetan Mišinom zdanju.“

Predsednik opštine Stari Grad Radoslav Marjanović je takođe obećao pomoć kada mu se Stanić obratio i opisao to rečima: „Zadovoljstvo mi je da gradska opština Stari Grad može da podrži ideju pokretanja pozorišne scene u ovom jedinstvenom prostoru, gde mladi umetnici mogu da se afirmišu. Zahvaljujem se Tihomiru Staniću koji je okupio ozbiljan broj umetnika oko Teatrijuma.“

Tihomir Stanić je najavio repertoar pozorišta i nazvao ovu sezonu nultom, kao i planove da se dogodine naprave tribine sa sve četiri strane i izvođenje ispitnih predstava svih akademija umetnosti iz regiona uz razgovore i druženja. Ove nulte sezone, pored gostujućih predstava, pozorište Teatrijum ove godine imaće i premijeru svoje predstave „Don Žuan“ 13. jula, po tekstu Vide Davidović (koja je napisala adaptaciju Molijerovog romana), dok će režiju Marko Misirača. Uloge tumače Stefan Radonjić, u ulozi savremenog Don Žuana, zatim Vladan Gajović, Nevena Ilić, Isidora Građanin i drugi.

Tokom jula i avgusta na repertoaru pozorišta nastupaće i alternativne trupe, počev od Filipa Gajića i njegovog Dorćolskog narodnog pozorišta, Vesne Stanišić („Balkan novi pokret“), Petra Božovića, Tanje Kecman i mnogih drugih.

Karte su juče puštene u prodaju preko servisa tickets.rs, kao i na blagajni Rektorata svake večeri od 19 časova. Sve predstave će se igrati od 21h, dok je određen broj karata rezervisan za studente Beogradskog univerziteta, a deo prihoda od prodaje se uplaćuje za Solidarnu kuhinju. Zbog pandemije ove sezone broj mesta u gledalištu ograničen je na 200 posetioca.

U prilogu šaljemo fotografije sa jučerašnje konferencije za medije i julski repertoar pozorišta Teatrijum. Autor fotografija je Boško Binuševac.

Podeli:



Preporucujemo

YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu
Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...