•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Sveto mesto (1990)

Sveto mesto je jugoslovenski film snimljen 1990. godine koji je režirao Đorđe Kadijević koji je napisao i scenario prema pripoveci Nikolaja Gogolja.

Ovo je jedan od najvećih horora srpske kinematografije. Ova priča o čudnoj i nesrećnoj ljubavi mladog bogoslova Tome prema ćerci moćnog feudalca Županskog, predstavlja jednu od značajnijih pripovedaka Nikolaja Gogolja. On je pripovetku Gogolj napisao još davne 1835. godine.

Susret sa Katarinom Toma doživljava u košmaru jedne burne noći na pustom salašu. Nakon devojčine tajanstvene smrti, bogoslov je pozvan da prema njenoj želji, u seoskoj crkvi tri noći čita molitve kraj njenog odra. Čudna lepotica je stupila u vezu sa nečistim silama za vreme života. Strašne priče o pokojnici, o njenoj grešnoj vezi sa ocem, koji je obuzet požudom prema lepoj kćeri, svoju ostarelu ženu oterao u grob, kao ni njene jezive orgije, ne mogu da ugase ljubav mladog Tome. On je se istovremeno i plaši, ali nikome ne priča kako provodi noći kraj mrtve device, pored koje je osetio njenu demonsku silu. Namučena grešnom vezom sa ocem, Katarina je ispunjena mržnjom. Ona je veštica iz najgorih noćnih mora, koja je za svog života mučila svoje zaposlene, ali to nastavlja da čini i nakon svoje smrti. Njena žrtva postaće i nedužni, zaljubljeni bogoslov.

Pogledajte ovaj zanimljiv film, nećete se razočarati.

Žanr:drama, horor
Godina:1990
Reziser:Đorđe Kadijević
Producent:Zoran Otašević
Scenario:Đorđe Kadijević prema delu „Vij“ Nikolaja Gogolja
Uloge:Dragan Jovanović, Branka Pujić
Studio:Radiotelevizija Beograd, Magna Plus
Zemlja:Jugoslavija
Jezik:Srpski
Trajanje:90 minuta
Podeli:



Preporucujemo

YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu
Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...