•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Svetska premijera filma “O novcu i sreći” Ane Nedeljković i Nikole Majdaka u Lokarnu

Novi kratki animirani film Ane Nedeljković i Nikole Majdaka, tvoraca “Rabbitland” koji je nagrađen Kristalnim medvedom na Berlinalu 2013, imaće svetsku premijeru 12. avgusta 2022. godine na prestižnom filmskom festivalu u Švajcarskoj

Novi kratki animirani film Ane Nedeljković i Nikole Majdaka “O novcu i sreći” svetsku premijeru imaće 12. avgusta 2022. godine na prestižnom filmskom festivalu u Lokarnu (Locarno Film Festival) u Švajcarskoj.

“O novcu i sreći” bavi se aktuelnom temom ekonomije, kroz distopijski svet Hrčaka koji žive i vredno rade u Hrčkolendu, savršenoj državi sa savršenom ekonomijom u kojoj BDP konstantno raste, ne postoji nezaposlenost, a 100% stanovništva izjašnjava se da je srećno. Naravno, kao i svaki pokušaj nasilnog uređenja savršenog društva, svet Hrčaka ima i svoju mračnu stranu, koju postepeno otkrivamo tokom filma. Film traje 10 minuta i rađen je u zahtevnoj stop motion tehnici animacije, u kojoj su korišćene plastelinske lutke.

Film “O novcu i sreći“ producirala je filmska kuća Baš Čelik (producentkinja Jelena Mitrović) a koproducenti su Finta Film iz Slovenije (Tina Smrekar) i Bfilm iz Slovačke (Peter Badač). Film je podržan od strane Filmskog centra Srbije, Slovenačkog filmskog centar i Creative Europe Media, a distributer je MIYU iz Francuske.

Autorka scenarija i vizuelnog koncepta je Ana Nedeljković, direktor fotografije Nikola Majdak, montažu filma radila je Milina Trišić, muziku Dušan Petrović, naratorka je Maša Mileusnić, dizajn zvuka potpisao je Julij Zornik a film su animirali Ana Nedeljković, Leon Vidmar i Nikola Majdak. U radu na ovom filmu učestvovali su i brojni drugi saradnici.

Prvi animirani film Ane Nedeljković i Nikole Majdaka “Rabbitland” nagrađen je Kristalnim medvedom na Berlinalu 2013. godine i prikazan je na više od 100 festivala širom sveta. Njihov drugi animirani film “Neputovanja” iz 2018. godine prikazan je na Berlinalu, Ansiju i Sandensu, kao i na brojnim drugim festivalima, a takođe je kvalifikovan za Oskara i nominovan za prestižnu Annie nagradu u Los Anđelesu. Film “O novcu i sreći” je njihov treći kratki animirani film. Trenutno rade i na razvoju svog prvog dugometražnog animiranog filma “Novi Rabbitland”.

Fotografije: Filmska kuća Baš Čelik

Podeli:



Preporucujemo

Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...