•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Svetska premijera hrvatsko-srpske koprodukcije “Garbura” u San Sebastijanu

Hrvatsko-srpska koprodukcija “Garbura”, debitantski dugometražni igrani film scenariste i reditelja Josipa Žuvana, imaće svetsku premijeru na predstojećem 70. Međunarodnom filmskom festivalu u San Sebastijanu. Film je nastao uz podršku Filmskog centra Srbije, kao i uz podršku Hrvatskog audiovizualnog centra, programa MEDIA, fonda Eurimages i HRT-a. Ostvarenje “Garbura” će na festivalu A kategorije u San Sebastijanu biti prikazano u selekciji “Novi reditelji”.

Prema sinopsisu filma, Antonije i Nikola su dvanaestogodišnjaci koji žive kuća do kuće u makadamskom naselju, i koji se zabavljaju paljenjem karabita, pa sve to snimaju i postavljaju snimke na internet, nadajući se da će imati milionske preglede poput drugih jutjubera. Njihove porodice su u dugogodišnjoj svađi i nije im drago što se dečaci druže, što dovodi do komplikacija. Glavne uloge u filmu tumače Franko Floigl i Mauro Ercegović Gracin.

Producent filma “Garbura” je Damir Terešak (Maxima Film), a koproducentkinja je Nikolina Vučetić Zečević (Biberche Productions). Ekipu filma, pored Žuvana, čine: direktor fotografije Tomislav Sutlar, scenografkinja Petra Poslek i kostimografkinja Katarina Pilić.

Uz koproducentkinju Nikolinu Vučetić Zečević, u srpskom delu ekipe su maskerka Jasmina Lilić, šminkerka Aleksandra Mitić, snimatelj i dizajner zvuka Zoran Maksimović, mikorman Ognjen Obradović, dok je beogradski studio Digital mono radio postproduckiju zvuka. U glumačkoj podeli je i srpski glumac Ljubomir Bandović koji tumači jednu od ključnih uloga, lik Zorana.

Foto: Stilovi iz filma

Podeli:



Preporucujemo

Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...