•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Taško Načić (1934 - 1993)

Taško Načić (Kruševac, 7. april 1934 – Beograd, 26. mart 1993) je bio srpski glumac. Igrao je u pozorištu, na televiziji i u preko 20 igranih filmova.

Najzapaženiju ulogu ostvario je u filmu "Davitelj protiv davitelja" (1984), za koju je nagrađivan na više festivala.

Igrao je i u kultnim predstavama Ateljea 212 zajedno sa Zoranom Radmilovićem: Radovan III i Kralj Ibi.

Njegov komičarski talenat širem gledalištu ostaće upamćen i po ulozi Božidara Majkovića u tv seriji Bolji život.


Filmografija:

1960.-te
1960. Bolje je umeti
1962. Cirkus Univerzal
1962. Zvižduk u osam
1963. Cipelice od krokodilske kože
1965. Šnajderski kalfa
1966. Bananin brat
1966. Kod sudije za prekršaje
1966. Vreme ljubavi
1967. Mušica
1967. Ljubav na plajvaz
1967. Arsenik i stare čipke
1967. Bokseri idu u raj
1967. Probisvet
1968. Dan odmora jednog govornika
1968. Tako je ako vam se tako čini
1968. Martin Krpan s vrha
1968. Prijateljstvo, zanat najstariji
1968. Moje je srce visoko u brdima
1968. Parničari
1968. Vukadin
1968. Kod Londona
1968. Maksim našeg doba
1969. Služavka
1969. Hajde da rastemo

1970.-te
1971. Uniforme
1971. Barijonovo venčanje
1971. Pendžeri ravnice
1971. Haleluja
1971. Sladak život na srpski način
1971. Diplomci
1972. Glumac je, glumac
1972. Majstor i Margarita
1973. Kućevlasnik i palikuća
1973. Filip na konju
1973. Kralj Ibi (TV)
1973. Kamiondžije
1973. Bombardovanje Nju Hejvna
1973. Paja i Jare - Kamiondžije
1974. Trkač
1974. Obešenjak
1974. Pozorište u kući 2
1975. Povratak lopova
1975. Velebitske saonice ili tri švalera i jedna devojka
1975. Kičma
1975. Dvosobna kafana
1975. Dragi, budi mi nepoznat
1976. Izgubljena sreća
1977. Marija Magdalena
1977. Najdraža deca dragih roditelja

1980.-te
1980. Bilo, pa prošlo
1980. Ko to tamo peva
1981. Svinjski otac
1981. Svetozar Marković
1982. Kante ili kese
1982. Španac
1983. Halo taksi
1983. Radovan III
1984. Davitelj protiv davitelja
1984. Pjesak u automobilu
1984. Ulični pevači
1984. Pazi šta radiš
1984. Čudo neviđeno
1984. Formula 1
1985. Jelisavetini ljubavni jadi
1985. Ćao inspektore
1985. Nije lako sa muškarcima
1987. Sazvežđe belog duda
1988. Vikend na mrtovci
1988. Sulude godine
1987-1988. Bolji život
1988. Tajna manastirske rakije
1988. Dome, slatki dome
1989. Gospođa ministarka
1989. Bolji život
1989. Čudo u Šarganu
1989. Sabirni centar
1989. Drugarica ministarka

1990.-te
1990. Vikend na mrtovci
1990. Gala korisnica: Atelje 212 kroz vekove
1991. Sekula se opet ženi
1990-1991. Bolji život 2
1991. Tesna koža 4
1992. Juriš na skupštinu
1992. Sekula nevino optužen

Iz Vikipedije, slobodne enciklopedije
Podeli:



Preporucujemo

My Octopus Teacher (2020) (2020)